- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Meta dă afară angajații care au accesat ilegal conturile utilizatorilor!

17 Nov, 19:58 • Cornel Ghimeșan
Meta a luat măsuri împotriva angajaților care au accesat în mod ilegal conturile unor ulilizatori sau care au vândut pe sume impresionante informațiie confidențiale la care aveau acces.
Meta dă afară angajații care au accesat ilegal conturile utilizatorilor!

Meta/Facebook a concediat sau a luat măsuri disciplinare împotriva câtorva zeci de angajați sau colaboratori, în contextul în care au fost acuzați că au accesat conturile anumitor utilizatori, iar în unele cazuri chiar au vândut informații confidențiale despre acestia pentru mii de dolari.
Unii dintre cei concediați erau colaboratori responsabili cu securitatea datelor, ei primind acces la softurile interne pentru a-i ajuta pe utilizatorii care aveau probleme.

Alte articole: Sindicaliști Dacia sunt revoltați! Au ieșit în stradă pentru majorarea salariilor, plafonarea preţurilor la energie şi modificarea legislaţiei muncii

Angajații Meta profită de accesul lor la date

Meta dă afară angajații care au accesat ilegal conturile utilizatorilor!
Meta dă afară angajații care au accesat ilegal conturile utilizatorilor!

Meta se pare că a dat afară angajații care abuzează de accesul lor în „culisele” rețelei de socializare. Sursele Wall Street Journal susțin că Meta a concediat sau pedepsit un număr mare de angajați pentru deturnarea conturilor de Facebook și Instagram în ultimul an.  Conform surselor, unii dintre infractori au folosit instrumentul de recuperare a contului meta, „Oops”, și chiar au luat mii de dolari pentru acest lucru din partea unor persoane terțe.

Implicați în acest scandal au fost și agenții de securitate contractați de Allied Universal în locațiile Meta, potrivit surselor. Jurnaliști au intervievat, de asemenea, companii care spun că taxează utilizatorii de social media pentru accesul la persoane din interior dispuse să recupereze conturi în ciuda politicii companiei.
Instrumentul „Oops” permite angajaților să depună rapoarte despre conturile inaccesibile cu sprijinul comunității, care apoi restabilește controlul. Este menit să fie utilizat numai în situații rare, cum ar fi pentru personalități publice. Se presupune că utilizarea sa a crescut în ultimii ani, spune The Journal, sărind de la 22.000 de „sarcini” în 2017 la 50.270 în 2020.

Într-o declarație, purtătorul de cuvânt Meta, Andy Stone, a declarat că vor fi continuate demersurile astfel încât să ia „măsurile adecvate” împotriva oricărei persoane care vinde servicii frauduloase.

Citește și: În spatele concedierilor Meta sunt destine. Cazul unui român din New York care s-a trezit concediat de Mark Zuckerberg

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult