- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

NATO, amenințare din partea Rusiei. „SUA şi aliaţii săi încearcă să prelungească conflictul cât mai mult posibil”. Declarațiile lui Șoigu

07 Feb, 21:33 • Polojan Tudor
Serghei Șoigu, ministrul rus al apărării, a amenințat NATO. Livrarea de arme către Ucraina, principala cauză.
NATO, amenințare din partea Rusiei. SUA şi aliaţii săi încearcă să prelungească conflictul cât mai mult posibil. Declarațiile lui Șoigu

Șoigu a subliniat că livrarea armelor către țara atacată de Rusia nu face decât să atragă alianța nord-atlantică în Război. Acest lucru ar putea duce la o „escaladare imprevizibilă”, scrie stiripesurse.ro, potrivit Reuters.

„SUA şi aliaţii săi încearcă să prelungească conflictul cât mai mult posibil”, a declarat Serghei Şoigu într-o teleconferinţă cu oficiali militari. Acesta a mai spus că Ucraina atacă teritorii rusești, referindu-se la cele patru provincii anexate în septembrie anul trecut.

„Pentru a face acest lucru, ei au început să furnizeze arme ofensive grele, îndemnând în mod deschis Ucraina să pună stăpânire pe teritoriile noastre. De fapt, astfel de paşi antrenează ţările NATO în conflict şi ar putea duce la un nivel imprevizibil de escaladare”, a mai spus el.

Rusia a acuzat în mod repetat NATO că se implică direct în conflict prin furnizarea de arme Ucrainei. Armele NATO sunt „ținte legitime” pentru armata Rusiei.

Mai citește și: Chipsuri contaminate retrase de la vânzare din toate magazinele Mega Image. Produsul are un conținut ridicat de acrilamidă, o substanță dăunătoare

Serghe Șoigu amenință NATO/ sursa foto: g4media.ro
Serghe Șoigu amenință NATO/ sursa foto: g4media.ro

SUA și NATO au trimis constant ajutoare

Ajutoarele acordate de către Statele Unite ale Americii Ucrainei au depășit 20 de miliarde de dolari. Acestea au fost trimise cu scopul de a respinge atacurile venite din partea Rusiei și pentru a-și spori puterea de foc spre a crea o ofensivă de primăvară împotriva forțelor rusești. Guvernul ucrainean acuză, la rândul său, Rusia, și spune că aceasta cumpără arme pentru a lansa un nou atac în următoarele săptămâni.

Potrivit declarațiilor lui Șoigu, atacurile din apropiere de Vuhledar și Bahmut „progresează bine”. Orașul Bahmut se află pe lista Rusiei de mult timp, însă se pare că orașul nu se lasă ușor cucerit.

Te-ar mai putea interesa și: REVOLTĂTOR! Se cere arborarea așa-zisului steag secuiesc în România. Bogdan Aurescu răspunde iritat.

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult