- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

NATO intră în război. Atac hibrid asupra Turciei, presa reacționează. Olaf Scholz a cedat

03 Feb, 10:45 • Polojan Tudor
Presa turcească acuză NATO că vor urma sabotaje, atacuri, presiuni și atentate asupra țării. Totul după ce, ieri, mai multe țări occidentale au emis alerte de călătorie către Turcia.
NATO intră în război. Atac hibrid asupra Turciei, presa reacționează. Olaf Scholz a cedat

„Asalt diplomatic” asupra conducerii de la Ankara, așa denumește presa acest lucru, totul ca NATO să intre în război. Se susține un atac hibrid prin emiterea alertelor de călătorie, scrie stiripesurse.ro.

Aceste întâmplări sunt considerate de către presa turcă o tactică de a face Turcia să nu mai colaboreze cu Rusia. Bercan Tutar, editorialist, susține că vor urma valuri de efecte negative precum sabotaje, atacuri și atentate, totul ca alianța să intre în război cu Rusia.

”Odată cu decizia Spaniei și a Angliei de a trimite tancuri principale de război Kievului, după decizii similare ale Americii, Germaniei și Poloniei, războiul din Ucraina intră într-o fază nouă mai periculoasă. Luați în calcul că SUA vor include și rachete cu rază mai lungă de acțiune în noul pachet de ajutor în valoare de 2,7 miliarde de dolari și nu vă va fi deloc dificil să vedeți că în viitorul apropiat, situația de pe front se va încinge puternic.

Se pare că războiul nu va rămâne limitat la Ucraina. Țări de la Baltica la Mediterana, din Europa Centrală și de Est se vor implica în linia frontului fierbinte”, a declarat Tutar Bercan pentru Sabah.

Te-ar mai putea interesa și: Carburanții se scumpesc din nou! Europa va interzice importurile de motorină și benzină din Rusia

Alianța NATO vrea să intre în război/ sursa foto: antena3.ro
Alianța NATO vrea să intre în război/ sursa foto: antena3.ro

Va intra NATO în război?

La presiunile Statelor Unite, Olaf Scholz a trimis către Ucraina 14 tancuri Leopard. Totodată, Germania a dat undă verde Poloniei să trimită Leopard pe care țara le deține.

NATO are în dotare aproximativ 2.000 de tancuri de acest fel. Americanii spun că acest tip de tancuri este mai ușor de întreținut decât cele pe care le dețin ei.

Privirile merg acum către Turcia, deoarece NATO nu a intrat în război din cauza veto-ului Germaniei și al Turciei. Scopul final, după multe luni de planuri operaționale pentru spațiul nord-atlantic, este de a determina NATO să intre în război cu Rusia.

Obstacolul rămâne Turcia, deoarece țara colaborează în continuare cu Rusia. Turcii se pregătesc de alegeri prezidențiale și parlamentare, în luna mai, astfel că alertele de atacuri și atentate sunt în creștere.

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult