- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Noi reguli pentru turiștii care merg în Italia. Vor fi controale severe la frontieră

29 May, 23:49 • Stefan Simion
Turiștii britanici care vor să viziteze Italia vor fi obligați să aibă asupra lor o anumită sumă de bani. Autoritățile italiene vor cere dovezi concrete ale planurilor de vacanță, inclusiv confirmarea rezervării la hotel și biletele de întoarcere.
Noi reguli pentru turiștii care merg în Italia. Vor fi controale severe la frontieră

Turiștii care ajung în Italia trebuie să fie pregătiți pentru controale suplimentare la frontieră. Pe lângă actele necesare călătoriei, aceștia trebuie să facă dovada că au asupra lor suficienți bani pentru cheltuieli. Călătorii vor trebui să arate că au asigurare de călătorie și resurse financiare suficiente pentru tot sejurul.

Conform noilor reglementări, turiștii trebuie să dispună de cel puțin 36,67 euro (aproximativ 31,22 lire) pe zi de ședere în Italia. Pentru cei care călătoresc în grupuri, suma necesară este de 26,33 euro pe zi.

Citeste si Ce să vizitezi într-un city break în Italia. Obiective turistice de neratat la Roma, orașul preferat al turiștilor

În cazul în care nu pot face dovada acestor sume de bani, britanicii vor fi întorși de la frontieră.

„Dacă străinii nu pot dovedi disponibilitatea fondurilor necesare, li se va refuza intrarea de către autoritățile de frontieră”, avertizează site-ul Ministerului Afacerilor Externe din Marea Britanie.

Noi reguli pentru turiștii care merg în Italia

Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Unit a anunțat lista documentelor pe care  cei care merg în Italia trebuie să le aibă asupra lor:

1. Pașaport valabil

2. Confirmarea rezervării la hotel sau dovada adresei în cazul vizitării unei proprietăți private

4. Asigurare de călătorie

5. Bilet de întoarcere sau de plecare

6. Dovada fondurilor necesare pentru a acoperi costurile șederii.

Mai multe pericole naturale în sudul Italiei

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Unit a emis și un avertisment pentru toți turiștii britanici care plănuiesc să viziteze această țară, reamintind de pericolele naturale din sudul Italiei.

Există mai mulți vulcani activi în sudul Italiei. Planul național de urgență a fost actualizat pentru Muntele Vezuviu și Câmpurile Flegree, o zonă care rămâne activă și a suferit cutremure în 2024”, se arată în avertisment.

Citeste si Românii vor plăti mai mult pentru vacanţe în străinătate în 2024. Scumpiri uriaşe pentru sejururi în Italia şi Turcia

Napoli și provincia Pozzouli au fost recent zguduit de un cutremur de magnitudine 4,1, cel mai mare din ultimii 40 de ani. Seismele sunt provocate de vulcanul de sub Câmpurile Flegree, pe care experții îl numesc un „supervulcan” care prezintă un pericol foarte mare. Autoritățile din Napoli lucrează de trei ani la un plan de evacuare a locuitorilor.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult