- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

O clientă a fost taxată pentru că a cerut să-i fie tăiat sandvişul în două: „Incredibill, dar adevărat”. Cafeneaua din Italia a devenit virală

11 Aug, 21:32 • stefan.vlad
O clientă a fost taxată pentru că a cerut să-i fie tăiat sandvişul în două. Bar Pace, o cramă şi cafenea de lângă Lacul Como, a ajuns virală, după ce o persoană a scris pe TripAdvisor că a plătit 2 euro în plus pentru ca sandvişul său să fie tăiat în două.
O clientă a fost taxată pentru că a cerut să-i fie tăiat sandvişul în două: Incredibill, dar adevărat. Cafeneaua din Italia a devenit virală

O clientă a fost taxată pentru că a cerut să-i fie tăiat sandvişul în două. Clienta a postat bonul și a spus că a servit masa alături de alte persoane şi a vrut să îşi împartă porţia: „Incredibil, dar adevărat”. Grupul a cheltuit în total 15,70 euro şi a fost taxat pentru un serviciu numit „diviso a metà” (împărţire – n.r.), se arată pe chitanţă.

O clientă a fost taxată pentru că a cerut să-i fie tăiat sandvişul în două

Clienta nu şi-a dezvăluit identitatea, dar profilul său de pe TripAdvisor arată că este o femeie din Milano cu vârstă cuprinse între 50 şi 64 de ani. Comentariul său a devenit viral la începutul lunii august, iar localul a fost atacat pe mai multe rețele sociale.

De atunci, TripAdvisor a suspendat noi recenzii pentru cafenea, invocând îngrijorarea cu privire la evaluările primite de la persoane care nu au vizitat-o niciodată.

Cristina Biacchi, proprietara localului, alături de soţul ei, se întreabă de ce clientul supărat nu şi-a exprimat îngrijorarea înainte de a plăti nota de plată. A precizat că timpul înseamnă bani şi a invocat creşterea costurilor din industrie, dar a adăugat că nu ar fi insistat asupra taxei de feliere de 2 euro dacă clientul ar fi contestat-o.

I-am fi explicat că fiecare serviciu suplimentar trebuie să fie plătit. A trebuit să folosim două farfurii în loc de una şi timpul de spălare s-a dublat, iar apoi două feţe de masă. Munca trebuie plătită„, a declarat ea pentru La Repubblica.

Între timp, o avalanşă de noi recenzii negative a scăzut ratingul localului, pe Facebook, la 2,7 din 5 stele.

Scumpirile își pun amprenta și pe Italia

Italia devine tot mai scumpă pentru vacanțele de anul acesta. Pentru un sejur la mare, turiștii trebuie să scoată din buzunare sume colosale, a informat stiridiaspora.ro.

Potrivit Altroconsumo, într-un sondaj al Asociației pentru protecția și apărarea consumatorilor din Italia, o vacanță pentru un cuplu în Florența costă în jur de 900 de euro pe săptămână, fiind inclusă aici și călătoria. De asemenea, un cost incredibil de mare îl are închirierea unei umbrele pe plaja din Viareggio care ajunge la 200 euro/săptămână.

De asemenea, potrivit presei din Italia, comparativ cu prețurile de anul trecut, în 2023 s-au înregistrat majorările ale prețurilor în ceea ce privește călătoriile în orașele de artă, unde turiștii cheltuiesc cu 20% mai mult pentru cazare în pensiuni și cu 31% mai mult pentru cazarea în hoteluri.

Un oraș adorat de turiști ar fi Florența, unde, de exemplu, două persoane vor plăti pentru 7 nopți 717 de euro. Dacă punem la calcul și combustibilul și taxa de autostradă, atunci se vor mai adăugă încă 177 de euro pentru această vacanță în Florența. (Citește AICI mai multe detalii)