- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

O familie s-a infectat cu viermi după ce a mâncat kebab de urs

27 May, 14:15 • Amarie Giorgiana
O familie care a participat la o reuniune în Dakota de Sud, care a mâncar kebab din carne de urs negru, s-a infectat cu viermi rotunzi periculoși.
O familie s-a infectat cu viermi după ce a mâncat kebab de urs

O familie din Minnesota s-a infectat cu viermi periculoși după ce, la o reuniune la care a participat, a consumat care de urs gătită insuficient, conform Sky News.

Familia a participat la o întrunire care a avut loc în Dakota de Sud și a mâncat kebab din carne de urs negru din Canada.

Familie infectată cu viermi, după ce a consumat kebab de urs

În luna iulie 2022, Departamentul de Sănătate din Minnesota a fost informat că un bărbat în vârstă de 29 de ani, a ajuns la spital de mai multe ori, pe o perioadă de două săptămâni. Acesta a avut simptome care includeau febră, dureri musculare severe și umflături în jurul ochilor. Acesta le-a mărturisit medicilor specialiști că a mers la o reuniune de familie unde a consumat kebab din carne de urs negru. Carnea fusese congelată timp de o lună și jumătate, apoi decongelată și gătită insuficient, potrivit The Independent.

În total, nouă membri ai familiei din Minnesota și din Dakota de Sud au servit masa. Cu toate că unii au mâncat doar legume, acestea fuseseră gătite împreună cu carnea de urs. Potrivit specialiștilor, carnea a fost servită inițial în sânge, înainte ca participanții la întrunire să observe și să o gătească din nou.

Citește și: Carnea de pui galbenă, pericol pentru sănătate? Ce spun reprezentanții ANSVSA

Medicii l-au diagnosticat pe bărbatul în vârstă de 29 de ani cu trichileoză, un vierme rotund care este rar întâlnit la om și care se ia prin consumul de vânat sălbatic. Odată ajuns la om, viermele se poate deplasa prin corp până la țesutul muscular și la organe, inclusiv la creier. Alți cinci membri ai familiei au fost diagnosticați cu viermi, printre care și o fetiță în vârstă de 12 ani.  Trei membri ai familiei au ajuns la spital, unde au fost tratați cu albendazol, un medicament împotriva paraziților cu localizare intestinală și tisulară. Potrivit Clinicii Mayo, acest medicament împiedică viermii să absoarbă zahărul, astfel încât își pierd energia și mor. Reprezentanții Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor au spus că singura modalitate prin care oamenii se pot asigura că viermii de acest tip sunt morți, este să gătească carnea la o temperatură de cel puțin 74 de grade.

Conform datelor existente, până la un sfert dintre urșii negri din Canada și Alaska ar putea fi infectați.

Citește și: Produsele din piață, un adevărat pericol pentru sănătate. Mărarul e contaminat cu o substanță cancerigenă