- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

O nouă alertă de călătorie pentru Grecia. MAE, avertisment pentru românii care pleacă în vacanță

27 Jul, 22:05 • Lupu Alexandra
Situație critică în Grecia! MAE, avertisment de călătorie pentru români.
O nouă alertă de călătorie pentru Grecia. MAE, avertisment pentru românii care pleacă în vacanță

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia că autoritățile locale au anunțat menținerea riscului ridicat de producere a incendiilor de vegetație în anumite zone din țara menționată. MAE precizează că există incendii în desfășurare sau un risc ridicat de producere, informează stiripesurse.ro.

Alertă de călătorie pentru Grecia

MAE emite o nouă alertă de călătorie pentru românii care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în următoarele zone: regiunea Attica, Grecia Centrală (Beotia, Evia, Fokida), Peninsula Peloponez (regiunile Corintia şi Argolida), principalele insule din Marea Egee (zona de sud – Kos, Kalymnos, Rodos şi Karpatos, respectiv de nord – Lesbos, Chios, Samos, Ikaria) şi Insula Creta (regiunea Heraklion şi Lasithi). Există incendii în desfășurare sau un risc ridicat de producere a acestora din cauza condițiilor meteorologice extreme.

Citește și despre: Raed Arafat trage un semnal de alarmă! România riscă să se confrunte cu incendii de vegetație, așa cum se întâmplă în Grecia. „Situația este provocatoare”

„Având în vedere faptul că în ultima perioadă de timp, din cauza condiţiilor meteorologice extreme, pe teritoriul acestei ţări sunt înregistrate mai multe incendii de vegetaţie, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situaţia existentă pe traseu şi la destinaţie şi să evite deplasarea în zonele în care există incendii în desfăşurare sau un risc iminent de producere a acestora”, a transmis MAE.

MAE le recomandă românilor să respecte instrucțiunile autorităților locale și să urmărească în permanență sursele oficiale de informare. MAE le reamintește cetățenilor că legislația din Grecia interzice și sancționează drastic orice activitate în aer liber care poate produce scântei sau foc.

Cetățenii care observă producerea unui incendiu trebuie să anunțe imediat evenimentul la numerele de telefon 112 (număr unic de urgență) sau 199 (serviciul de pompieri). Cetățenii români care au nevoie de asistență consulară pot apela la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088.

Grecia
Grecia

Apelurile vor fi redirecționate către  Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, persoanele care se confruntă cu o situație dificilă, cu un caracter de urgență, pot apela la numărul de telefon de permanență  al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

MAE recomandă consultarea următoarelor pagini web: http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro.

MAE le reamintește românilor care călătoresc în străinătate că au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță”. Prin intermediul platformei, persoanele interesate pot obține informații și sfaturi de călătorie.

Vezi și: Românii nu au frică nici de incendii, nici de amenzi! 80% din proprietățile din țară nu sunt asigurate