- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

O nouă invazie marca Rusia! Kievul avertizează! Ce se întâmplă în Belarus

30 Jan, 18:27 • Polojan Tudor
Rusia a început o nouă mutare. Kremlinul vrea să își apare țara prin invazie, astfel că mută trupe în apropierea Belarusului.
O nouă invazie marca Rusia! Kievul avertizează! Ce se întâmplă în Belarus

Forțe suplimentre ajung în regiunea Kursk, din Rusia, în apropierea graniței cu Ucraina și Belarus. Guvernatorul Regional, Roman Starovoit, a declarat că acest lucru are la bază protejarea frontierei și asigurarea securității, scrie stiripesurse.ro, potrivit Reuters și Agerpres.

În urmă cu aproape un an, ucainenii se apărau și atacau la rândul lor regiunea. Rușii se plâng, însă, de „daunele” provocate de obuzele venite din Ucraina.

Chiar dacă zonele din nord-estul Ucrainei au fost recucerite de către soldații ucraineni, unele trupe rusești au intrat să bombardeze țara vecină prin zona regiunii Kursk, ceea ce ridică semne de întrebare majore.

Mai citește și: Românii savurează rezultatul negativ pentru ministrul care a blocat intrarea României în Schengen. Bogdan Aurescu, declarații legate de înfrângerea lui Nehammer

Rusia se pregătește de invazie prin Kursk/ sursa foto: g4media.ro
Rusia se pregătește de invazie prin Kursk/ sursa foto: g4media.ro

Se pregătește Belarusul de invazie?

Starovoit a vorbit, în cadrul unei întâlniri a administrației regionale, despre un contingent solid care are la bază personal al forțelor armate rusești, gărzi de frontieră dar și angajați ai agențiilor statului. Acest contingent a fost format în Kursk pentru primirea, desfășurarea și instalarea unor forțe suplimentare.

Autoritățile de la Kiev au atenționat în mod frecvent faptul că Rusia ar putea încerca din nou să ocupe partea de nord-est. S-a subliniat în mod constant activitatea militară comună dintre Belarus și Rusia și posibilitatea de invazie.

În februarie 2022, Belarus – prieten și stat aliat al Rusiei, ajuta la bombardarea Ucrainei trimițând soldați din una dintre zonele apropiate de Kursk, la aproximativ 200 de kilometri distanță.

Informează-te și în legătură cu: Revolut anunţă un volum record de tranzacţii al utilizatorilor români. Peste o treime dintre tranzacţii au fost pentru achiziţionarea de hrană şi bunuri de larg consum

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult