- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Opinie Orlando Nicoară antreprenor după refuzul Olandei de a accepta Romania în Schengen: “Incredibil cât de mulți români se consideră cetățeni de rang 2 ai UE”

13 Oct, 09:29 • Cornel Ghimeșan
Aderarea României la Schengen și, în special, atitudine Olandei în această situație a generat un subiect de discuții pe Facebook. Antreprenorul Orlando Nicoară a subliniat unele dintre cele mai importante concluzii la care a ajuns pe acest subiect.
Opinie Orlando Nicoară antreprenor după refuzul Olandei de a accepta Romania în Schengen: “Incredibil cât de mulți români se consideră cetățeni de rang 2 ai UE”

Românii sunt foarte pricepuți atunci când vine vorba de emis păreri și opinii. Pandemia, razboiul Ucraina-Rusia și alte evenimente majore la nivel mondial au fost mereu generatoare de discuții, în special pe platforma Facebook, unde fiecare are șansa de a-și exprima opinia, cu limitare minimă. Antreprenorul Orlando Nicoară a remarcat această tendință a românilor de a se transforma peste noapte în specialiși în anumite domenii.

Alte articole: Primele declarații ale președintelui Iohannis, după ce premierul Olandei a vorbit despre aderarea României la Schengen

Acum un nou subiect vuiește pe Facebook, iar românii nu dezamăgesc nici de această dată. Printre selfie-uri și meme-uri rețeaua de socializare este împânzită de postări despre Schengen, aderarea României și, cu precădere, atitudinea Olandei în acest context.

Mark Rutte susține că olandezii nu sunt împotriva românilor, atunci când vine vorba despre Schengen. După ce zile la rând s-a vehiculat în spațiul public faptul că Olanda nu este de acord cu aderarea României la Schengen, premierul Mark Rutte s-a răzgândit brusc și a făcut alte declarații. Oficialul olandez a susținut astăzi că Olanda nu este „în principiu” împotriva aderării României la Schengen.  În acest context, Orlando Nicoară a depistat tendințele românilor și le-a comentat pe propria pagină de Facebook

Orlando Nicoară punctează, din punctul său de vedere, care sunt principalele probleme de atitudine a românilor și de asemenea, își exprimă dezamăgirea cu privire la faptul că există o tendință de a ne subestima, la nivel de popor.

„Aseara, in loc sa stau sa ma uit la Barca Inter, in Champions League, am citit comentarii despre Schengen pe Fb. Ce m-a uimit:

– incredibil cat de multi romani, la nivel bula facebook, isi urasc tara.

– incredibil cat de multi romani nu inteleg ca Schengen nu este despre Bode, Iohannis, Ciolacu, Rares Bogdan, Ciuca, Drula sau Ciolos. Este despre noi toti, este despre economia Romaniei.

– incredibil cat de multi romani nu inteleg ca Schengen si Justitia sunt doua chestii paralele.

– incredibil cat de multi romani nu inteleg ca, atunci cand vorbim de principii, europenii trebuie sa le respecte in relatia cu noi. Nu am pretentii de la ai nostri, dar de la ei, o data ce au spus ceva, atunci trebuie sa respecte ce au spus.

– incredibil cat de multi romani nu inteleg ca nu poti transmite semnale contradictorii, pe acelasi subiect. Germania sa te mangaie pe cap, iar Olanda sa te scuipe. Nu e corect, nu e principial, nu e bine.

– incredibil cat de multi romani se considera cetateni de rang 2 ai UE.”, posta Orlando Nicoară pe pagina sa de Facebook.

 Orlando Nicoară dezbate subiectul aderării României la Schengen

Opinie Orlando Nicoară antreprenor după refuzul Olandei de a accepta Romania în Schengen: “Incredibil cât de mulți români se consideră cetățeni de rang 2 ai UE”
Opinie Orlando Nicoară antreprenor după refuzul Olandei de a accepta Romania în Schengen: “Incredibil cât de mulți români se consideră cetățeni de rang 2 ai UE”

Antreprenorul, Orlando Nicoară,  susține că întărzierea aderării României la Spațiul Schengen este o decizie „pur” politică, deloc transparentă și îi acuză și pe politicienii români pentru această situație.

„NU exista nicio prevedere legata de Justitie sau Coruptie sau Hotie in „manualul” de aderare la Schengen. Exista niste cerinte tehnice pe care Romania le-a bifat din 2011. Coruptia era criteriu la aderare dar noi suntem in UE de 15 ani.
– Cancelarul german a declarat, in august, ca Romania, Bulgaria si Croatia au indeplinit conditiile de aderare la Schengen. Multa vreme am suspectat Olanda ca e portavocea Germaniei pe subiect dar declaratia lui Scholz a fost clara. Poate fi interesul pe Croatia, pot fi altele dar sunt detalii. Romania INDEPLINESTE criteriile de aderare.
– Vera Jourova, vicepreședinte al Comisitie Europene, adica executivul european, a declarat, in aceasta vara, ca CE nu face nicio legătură între Schengen și MCV.
– Parlamentul European, adica legiuitorul european, a aprobat de mai multe ori aderarea Romaniei la Schengen.
– Cata vreme Executivul si Legislativul european s-au armonizat si aproba aderarea Romaniei la Schenden decizia e una PUR politica.
– Cand e PUR politica e subiectiva. Cand e subiectiva lasa loc de interpretare. Cand e subiectiva DAR nici nu verbalizezi concret ce-ti pute, e deranjanta. Si lasa loc de interpretari. Ca portul, ca navele, ca Damen, ca (,) corvetele.
Iar aici e si vina politicienilor romani. Pentru ca au acceptat ca nu avem basca, apoi ca avem basca dar nu trebuia sa o purtam, apoi ca avem basca dar e portocalie si trebuia sa fie galbena, apoi ca avem basca dar are trei dungi si nu doua, apoi ca avem basca dar trebuia sa avem sapca.”, comenta Orlando Nicoară

Iohannis a transmis astăzi că a discutat cu premierul Olandei, Mark Rutte, despre aderarea României la Schengen. Șeful statului are speranța că în cel mai scurt timp vor fi întrunite condiţiile politice pentru intrarea ţării noastre în spaţiul de liberă circulaţie.

„Am discutat cu domnul prim-ministru Rutte despre aşteptarea legitimă a României şi a cetăţenilor noştri de a adera la spaţiul Schengen. Am reiterat toate argumentele care susţin faptul că aderarea noastră cât mai curând este nu doar necesară, ci şi extrem de oportună”, a spus Klaus Iohannis la Cincu, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”, conform Agerpres.

Postarea lui Orlando Nicoară:

,
Citește și: Statul vrea să dea bani tinerilor! Ce trebuie să facă pentru a primi lunar tichete în valoare de 150 de lei

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult