- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

PERICOL! Marius Budăi, informații prețioase. Nu mai sunt bani pentru plata pensiilor la români?

02 May, 08:53 • Constantin Cristina
Ministrul Muncii, Marius Budăi a intervenit în discuțiile intense pe fondul plății pensiilor la români, dacă mai sunt bani sau nu. Iată de unde a pornit totul.
PERICOL! Marius Budăi, informații prețioase. Nu mai sunt bani pentru plata pensiilor la români?

Marius Budăi, ministrul Muncii, a vorbit despre faptul că, nu ar mai fi bani pentru plata pensiilor la români, a informat antena 3 CNN. Diana Itu, directorul Casei Județene de Pensii Brașov, a oferit date cu privire la pericolul de a nu mai putea plăti drepturile celor care ies la pensie.

Citește și: Marius Budăi: „Nu vorbim de o îngheţare a salariilor!”. Ce se întâmplă cu românii care au venituri mai mari de 25.000 de lei

Marius Budăi, informații prețioase despre pensii

„La nivelul anului 2022 avem un număr de aproximativ 160.000 de pensionari, din care 150.000 sunt pensionari de stat, 5000 sunt pensii comunitare, 853 avem pensii de agricultori, iar 10.300 avem pensii speciale”, a declarat directorul Casei Judeţene de Pensii Braşov.

Brașovul este un caz fericit, deoarece sunt 115 persoane cu vârsta peste 65 de ani la 100 de copii până în 15 ani, pe când la nivel național sunt 121 de persoane cu vârsta peste cea de pensionare la 100 de copii până în 15 ani.

De altfel, mai sunt județe care depășesc acest raport, mai exact mai mult de 130 la 100, unde taxele și impozitele pe salarii nu reușesc să acopere pensiile.

De asemenea, 6% din brașoveni și pensionari cu pensii speciale. Totodată, Marius Budăi exclude o astfel de posibilitate.

„Exclus aşa ceva, nu vreau să circule aşa ceva, nu cred că părinţii şi bunicii noştri merită ca o asemenea informaţie să nu fie exclusă din start. Nu este nicio problemă cu plata pensiilor şi nu va fi niciodată o problemă cu plata pensiilor”, a asigurat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Marius Budăi
Marius Budăi

Marius Budăi a afirmat într-o conferință de presă, susținută la Ploiești, că tăierea salariilor nu este luată în considerare „sub nicio formă” în noua lege. Mai mult decât atât, ministrul Muncii precizează că România și-a asumat în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ca angajații din sistemul public să nu primească sporuri care să depășească 20% din salariu.

„Scrie în PNRR că trebuie să venim la o masă de sporuri de 20% pe individ. Vom vedea. Lucrăm la construcţia legii salarizării, dar în niciun caz în sensul tăierii salariilor, sub nicio formă”, a declarat Marius Budăi.

Alte articole: Noi informații despre ce se va întâmpla cu veniturile bugetarilor! Marius Budăi: „Lucrăm la construcţia legii salarizării, dar în niciun caz în sensul tăierii salariilor”