- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi informații despre ce se va întâmpla cu veniturile bugetarilor! Marius Budăi: „Lucrăm la construcţia legii salarizării, dar în niciun caz în sensul tăierii salariilor”

20 Apr, 16:23 • Lupu Alexandra
Marius Budăi face declarații de interes despre noua lege a salarizării. Iată ce se va întâmpla cu veniturile bugetarilor.
Noi informații despre ce se va întâmpla cu veniturile bugetarilor! Marius Budăi: „Lucrăm la construcţia legii salarizării, dar în niciun caz în sensul tăierii salariilor”

Marius Budăi a relatat pe parcursul zilei de astăzi, într-o conferință de presă susținută la Ploiești, noi perspective despre legea salarizării bugetarilor. Așa cum relatează stiripesurse.ro, nu este luată în calcul tăierea veniturilor.

Marius Budăi, declarații de interes despre salariile bugetarilor

Marius Budăi a afirmat într-o conferință de presă, susținută la Ploiești, că tăierea salariilor nu este luată în considerare „sub nicio formă” în noua lege. Mai mult decât atât, ministrul Muncii precizează că România și-a asumat în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ca angajații din sistemul public să nu primească sporuri care să depășească 20% din salariu.

„Scrie în PNRR că trebuie să venim la o masă de sporuri de 20% pe individ. Vom vedea.

Lucrăm la construcţia legii salarizării, dar în niciun caz în sensul tăierii salariilor, sub nicio formă”, a declarat Marius Budăi.

Te-ar putea interesa și: Se activează planul de austeritate? Statul român începe concedierea angajaților și tăierea salariilor bugetarilor. Boloș: „Reformele nu se fac cu mânuși. Avem data limită”

Întrebat dacă se va lua în calcul tăierea salariilor angajaților din sistemul public, în cazul în care indemnizațiile lor depășesc veniturile președintelui țării, ministrul Muncii a afirmat că nu s-a discutat în coaliție un astfel de subiect. Totodată, Marius Budăi a relatat că reprezentanții lucrează la noua lege a salarizării, iar ulterior, se va putea vorbi și despre rearanjarea coeficienților.

În continuare, Marius Budăi a precizat că, dacă „legea salarizării nu ar fi fost pusă între paranteze”, cu siguranță rezolvarea deficiențelor nu ar fi avut un impact atât de mare. De asemenea, ministrul a afirmat că, în acest fel, oficialii ar fi știut ce trebuie să îmbunătățească.

Marius Budăi
Marius Budăi

„Nu am avut această discuţie acum, în coaliţie, đar lucrăm la legea salarizării şi probabil acolo vom discuta pe rearanjarea coeficienţilor.

Dacă legea salarizării nu ar fi fost pusă între paranteze şi ar fi ajuns la nivelul maxim din 2022, cu siguranţă şi rezolvarea inechităţilor ar fi avut un impact mai mic, pentru că am fi ştiut ce avem de îmbunătăţit.

Din păcate, tot un guvern de dreapta a pus şi legea salarizării între paranteze”, a explicat ministrul Muncii.

Citește și despre următorul subiect: În plină criză, Guvernul taie salariile bugetarilor, dar are în plan să tripleze numărul românilor cu titlul de revoluționar. Impactul bugetar sare de 24 de milioane de lei