- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Plan economic de 8.700 de miliarde de dolari anunţat de Dubai. Obiectiv ambiţios pentru următorii 10 ani

09 Jan, 10:16 • Cornel Ghimeșan
Şeicul Mohammed bin Rashid al Maktoum, conducătorul oraşului Dubai, a anunţat un plan economic uriaş de 8.700 de miliarde de dolari pentru următorul deceniu, care vizează dezvoltarea comerţului, a investiţiilor străine şi a statutului său de putere globală.
Plan economic de 8.700 de miliarde de dolari anunţat de Dubai. Obiectiv ambiţios pentru următorii 10 ani

Plan economic de 8.700 de miliarde de dolari anunţat de Dubai. Capitala emiratului cu acelaşi nume vrea să se transforme într-un hub global, iar pentru asta va cheltui o sumă uriaşă! „Dubaiul va fi unul dintre primele patru centre financiare globale, cu o creştere a investiţiilor străine directe, la peste 650 de miliarde AED (177 de miliarde de dolari) în următorul deceniu. Peste 300.000 de investitori la nivel mondial ajută la construirea Dubaiului în oraşul global cu cea mai rapidă creştere”, a anunţat şeicul Mohammed bin Rashid al Maktoum pe Twitter, conforme news.ro.

Citeşte şi: Banca Mondială avertizează asupra riscului global de recesiune iar directorul FMI spune că 2023 va fi „un an dificil, mai dificil decât anul pe care l-am lăsat în urmă”

Autorităţile din Dubai au dezvăluit şi câteva dintre cele 100 de proiecte incluse în planul economic pe zece ani, printre care se numără creşterea comerţului exterior la 25,6 trilioane de dirhami de la 14,2 trilioane de dirhami în ultimul deceniu, aproape dublarea investiţiilor străine directe anuale la 60 de miliarde de dirhami anual şi creşterea cheltuielilor guvernamentale de la 512 miliarde de dirhami în ultimul deceniu la 700 de miliarde în următorul. De asemenea, investiţiile din sectorul privat ar urma să crească de la 790 de miliarde de dirhami în ultimul deceniu la 1.000 de miliarde de dirhami în următorul, iar din proiectele de transformare digitală au urma ca 100 de miliarde de dirhami să ajungă anual în contribuţii la economie.

Citeşte şi: Un singur atac al hackerilor face pagube în medie de 4,4 milioane de dolari. Vezi care au fost cele mai vizate ținte ale infractorilor cibernetici în 2022

Prin aceste proiecte, Dubaiul îşi propune să dubleze dimensiunea economiei sale în următorii 10 ani şi să devină „unul dintre top 3 oraşe dezvoltate economic din lume”, a mai precizat şeicul Mohammed bin Rashid al Maktoum. Anunţul făcut de conducătorului Dubaiului vine la doar câteva zile după eliminarea taxei de 30% pe alcool, o măsură adoptată, de asemenea, pentru a stimula turismul şi afacerile şi care se înscrie în seria de reforme din ultimii ani menite să facă emiratul mai atractiv pentru străini şi companiile internaţionale.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult