- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Platforma cu cei mai mulți utilizatori, TikTok, va fi interzisă în UE. Are timp până în septembrie 2023

20 Jan, 13:35 • Polojan Tudor
Cea mai utilizată platformă de social media, TikTok, are timp până în luna septembrie a acestui an să își revizuiască legile privind serviciile digitale. Thierry Breton, comisarul european pentru piața internă, l-a informat pe șeful firmei cu privire la posibila interdicție.
Platforma cu cei mai mulți utilizatori, TikTok, va fi interzisă în UE. Are timp până în septembrie 2023

Într-un apel video, comisarul europen l-a informat pe directorul platformei că au termen până cel târziu 1 septembrie să revizuiască regulile împotriva dezinformării. De asemena, Legea privind serviciile digitale (DSA) mai cuprinde și discursurile care au la bază ura și datele sensibile dar și obligativitatea de conținut transparent, scrie știripesurse.ro.

DSA include sancţiuni descurajatoare, inclusiv interzicerea în UE în cazul unor încălcării repetate severe care ameninţă viaţa sau siguranţa oamenilor.

„Nu vom ezita să adoptăm întreaga gamă de sancţiuni pentru a ne proteja cetăţenii, dacă auditurile nu arată respectarea deplină a legislaţiei.
Cu cât audienţa are o vârstă mai mică, cu atât este mai mare responsabilitatea. Nu este acceptabil ca în spatele unor dispozitive aparent inofensive şi amuzante, utilizatorii au nevoie de doar câteva secunde pentru a accesa conţinut nociv, care uneori ameninţă viaţa”, a spus Breton.

Citește și: Ultimă oră! Restricții de circulație pe drumurile din România, pe 23 și 24 ianuarie

TikTok va putea fi interzis în UE/ sursa foto: rollingstone.com
TikTok va putea fi interzis în UE/ sursa foto: rollingstone.com

Ce răspunde TikTok?

Compania a comunicat faptul că vor face tot posibilul să respecte DSA. Pe lângă respectarea legii, aceasta mai anunță și respectarea întregii legislații UE, în mod special reglementările care țin de GDPR și Codul de bune practici privind dezinformarea.

„Siguranţa utilizatorilor noştri este extrem de importantă”, a scris pe Twitter Caroline Greer, director de politici public la TikTok.

Directorul general al TikTok, Shou Zi Chew, a avut o întâlnire săptămâna trecută cu Margrethe Vestager, comisarul european pentru concurenţă şi vicepreşedinte executiv pentru o Europă pregătită pentru era digitală. Acesta a a dat asigurări Uniunii Europene că va respecta reglementările blocului comunitar şi angajamentele privind viaţa privată şi siguranţa copiiilor.

Săptămâna trecută, câțiva dintre angajații companiei au accesat în mod ilegal datele de utilizatori a doi jurnaliști care foloseau platforma, pentru a verifica veridicitatea și sursa unor informații apărute în presă. Acest lucru a dus la presiuni majore asupra TikTok după ce însuși Shou Zi Chew a recunoscut acest lucru.

Mai citește și: Documentele care arată cum Olanda încalcă regulamentul Schengen! Între timp, dă lecții de etică României și Bulgariei

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult