- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Ultimă oră! Restricții de circulație pe drumurile din România, pe 23 și 24 ianuarie

20 Jan, 12:49 • Bumbeneci Diana
Timp de două zile, pe 23 și 24 ianuarie, se instituie restricții de trafic pe mai multe sectoare de drum intens circulate de români. Anunțul a fost făcut de CNAIR.
Ultimă oră! Restricții de circulație pe drumurile din România, pe 23 și 24 ianuarie

Mare atenție, șoferi! Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va institui restricţii de circulaţie pentru anumite categorii de vehicule în perioada 22 – 24 ianuarie 2023. Anunțul a fost făcut astăzi de CNAIR și intră în vigoare în weekendul prelungit, prilejuit de Ziua Unirii Principatelor Române, moment în care mai mulți români pleacă în vacanță.

Restricții de circulație, pe 23 și 24 ianuarie

Potrivit prevederilor Ordinului MT-MAI nr. 1249-132/2018, „circulaţia vehiculelor rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, este interzisă în zilele de duminică, 22 ianuarie, luni, 23 ianuarie – zi liberă stabilită prin HG nr. 1.555/2022) şi marţi, 24 ianuarie 2023 – ziua Unirii Principatelor Române”.

Amenzi pentru nerespectarea restricțiilor de trafic
Amenzi pentru nerespectarea restricțiilor de trafic

Ai mai putea citi și: Alertă de călătorie în Bulgaria! MAE a emis COD ROȘU

În acest sens, pe DN7, pe traseul Piteşti (Intersecţia DN7 cu DN7C) – Râmnicu Vâlcea – Veştem (Intersecţia DN7 cu DN1), se vor institui restricţii de circulaţie pe ambele sensuri duminică, în intervalul orar 18:00 – 22:00, iar luni şi marţi, în intervalul 6:00 – 22:00.

Sunt exceptate de aceste restricţii vehiculele prevăzute în Anexa nr. 2 la Ordinul MT-MAI nr. 1249-132/2018.

CNAIR mai anunță în acest context, că încălcarea prevederilor Ordinului MT-MAI nr. 1249-132/2018 constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă. În acest context, șoferii care circulă pe drumurile publice menționate trebuie să țină cont de regulile de circulație și să nu efectueze manevre ce aduc riscuri atât pentru ei, cât și pentru ceilalți participanți la trafic. De altfel, cum urmează un weekend prelungit pentru mulți români, prilejuit de Ziua Unirii Principatelor Române, polițiștii se așteaptă la valori de trafic extrem de crescute pe 23 și 24 ianuarie, motiv pentru care șoferilor li se recomandă prudență și mai ales răbdare.

Te mai poate interesa și: CFR va realiza conexiunea feroviară cu Aeroportul Timișoara. Au fost alocați 424 milioane de lei prin PNRR

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult