- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Polonia este tot mai puternică. Țara bate recordul celor mai mari recrutări în armată

29 Jan, 17:01 • Bumbeneci Diana
Se anunță un record de recrutări în armata poloneză. Efectivele au ajuns la un prag neașteptat.
Polonia este tot mai puternică. Țara bate recordul celor mai mari recrutări în armată

Polonia a decis să atragă mai mulţi cetăţeni în forţele sale armate, introducând serviciul militar de bază voluntar şi cursuri de pregătire militară de o zi la nivel naţional pentru cei interesaţi, anunță Agerpres.

Polonia își întărește trupele militare

Forţele armate ale Poloniei raportează un nivel record de recrutări de la declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, în urmă cu 11 luni, informează sâmbătă dpa, citat de Agerpes.

În acest sens, armata poloneză a recrutat anul trecut 13.742 de noi soldaţi profesionişti, a anunţat ministrul polonez al apărării Mariusz Blaszczak, la Lublin.

Acesta este un record de la abolirea conscripţiei„, a adăugat ministrul, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, ultima conscripţie din Polonia a avut loc în 2008. La scurt timp după aceasta, serviciul militar obligatoriu a fost suspendat, însă autoritățile au anunțat că acesta se va putea reintroduce din nou.

Forţele militare ale Poloniei numără în total în serviciul său 164.000 de bărbaţi şi femei, inclusiv 36.000 de membri voluntari de unităţi de securitate naţională.

Varşovia şi-a majorat de curând investiţiile în apărare după declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei. Armata Poloniei ar urma să fie majorată până la 250.000 de soldaţi profesionişti şi 50.000 de voluntari ai unităţilor de securitate naţională.

Polonia a hotărât să atragă mai mulţi cetăţeni în forţele sale armate, introducând serviciul militar de bază voluntar şi cursuri de pregătire militară de o zi la nivel naţional pentru cei interesaţi.

Se pare că invazia rusă asupra Ucrainei a afectat arhitectura de securitate în Europa şi în lume, guvernele ţărilor majorându-şi investiţiile în apărare şi trimiţând ajutor Kievului. În continuare, țările fac eforturi destul de mari pentru a sprijini țara condusă de Volodimir Zelenski.

Te mai poate interesa: Cumpărăturile ajung în București la un nou record! Coșul de cumpărături s-a scumpit cu 40%

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult