- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Premieră neașteptată în clasamentul Forbes 2023. Cel mai bogat bărbat și cea mai bogată femeie din lume sunt francezi

04 Apr, 20:29 • Bocioacă Bianca
Premieră în calasamentul Forbes. Cei mai bogați oameni din lume sunt din Franța, fiind prima dată când un francez conduce acest clasament.
Premieră neașteptată în clasamentul Forbes 2023. Cel mai bogat bărbat și cea mai bogată femeie din lume sunt francezi

Bernard Arnault, patronul imperiului de lux LVMH, este, potrivit clasamentului anual al Forbes, cea mai bogată persoană de pe planetă. Averea lui a crescut constant în ultimii ani și a ajuns în prezent la valoarea de 211 miliarde de dolari, conform AFP.

Acest lucru reprezintă o premieră, fiind prima dată când un francez conduce acest clasament.

Francoise Bettencourt Meyers, vicepreședinta L’Orèal, companie care a fost fondată de bunicul său și care în prezent este lider mondial în domeniul frumuseții și al produselor cosmetice, este cea mai bogată femeie, ocupând poziția 11 la nivel global, cu 80,5 miliarde USD.

Citește și: Românii sunt pe lista tinerilor de succes la nivel european. Cele 7 persoane care apar în revista americană Forbes

Cele mai bogate persoane din clasamentul Forbes

Imediat după Bernard Arnault, în clasamentul Forbes se află Elon Musk și Jeff Bezos. Șeful Tesla a căzut de pe prima poziție din cauza unei scăderi puternice a acțiunilor companiei sale la bursă, datorată în parte achiziției Twitter, având acum active de 180 de miliarde. Fondatorul Amazon a coborât și el o poziție, activele companiei sale scăzând la 107 miliarde.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a coborât tocmai pe locul 16, cu active de 64,4 miliarde de dolari.

La nivel global, există 2.640 de active cu zece cifre, față de 2.66oâ8 în 2022. Miliardarii au acum active totale de 12.200 de miliarde, în scădere cu 500 de miliarde de la 12.700 de miliarde în luna martie a anului trecut.

Citește și: Cine este românca inclusă de Forbes în topul celor mai bogați oameni sub 30 de ani din Europa. Ce avere are tânăra afaceristă

Aprximativ jumătate dintre persoanele aflate în clasamentul Forbes au acum actove mai mici decât în urmă cu 12 luni.

SUA are cele mai multe persoane în calsament, cu 735 de active și un total de 4.500 de miliarde.

China se află pe locul al doilea, cu 562 de miliardari și active de 2.000 de miliarde, urmată de India, cu 169 de miliardari și active totale de 675 de miliarde.