- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Președinția cehă a UE a stabilit calendarul privind decizia de aderare a României la spațiul Schengen

01 Nov, 12:50 • Claudia Simion
Președinția cehă a UE a stabilit calendarul pentru decizia privind aderarea la Schengen pentru trei state, și anume România, Bulgaria şi Croaţia.
Președinția cehă a UE a stabilit calendarul privind decizia de aderare a României la spațiul Schengen

Astfel, România va afla dacă intră în spațiul Schengen în data de 9 decembrie.

Vlad Gheorghe, europarlamentar USR, a declarat că președinția rotativă cehă a UE a transmis ”felicitări pentru reușita vizitelor de verificare privind condițiile Schengen”.

„România merită să fie în Schengen, îndeplinim toate condițiile impuse „

„Am primit de la președinția Cehiei a Consiliului UE felicitări pentru reușita vizitelor de verificare privind condițiile Schengen din țara noastră, precum și calendarul pentru decizia de aderare a României, Bulgariei și Croației la spațiul unic european.

Ce urmează:

– Pe 9 noiembrie, președinția cehă va informa Comitetul Reprezentanților Permanenți (COREPER) despre aceste vizite și rezultatele pozitive – cele din România ne privesc direct, mai ales că din 2011 numai rezultate pozitive avem, dar nu suntem încă în Schengen. Vă amintesc că Olanda ceruse aceste noi vizite, pentru ”informații actualizate” despre modul în care România îndeplinește condițiile de aderare. COREPER va primi raportul acesto vizite la întâlnirea din noiembrie.

Citește și Aderarea la Schengen rămâne un subiect sensibil! Rareș Bogdan:„Doamne fereşte, o întârziere sau un refuz în acest moment! Poate crea curente periculoase anti-UE”

– Pe 15 noiembrie, concluziile vor fi prezentate și la întâlnirea de pregătire a Consiliului Justiție și Afaceri Interne ( JAI – consiliul ce reunește miniștrii justiției și afacerilor interne ai celor 27 de state membre ale Uniunii Europene)

– Pe 8 și 9 decembrie se reunește Consiliul Justiție și Afaceri Interne și vom avea o decizie privind aderarea României, Bulgariei și Croației la Schengen.

România merită să fie în Schengen, îndeplinim toate condițiile impuse tuturor celorlalte state membre și românii au stat de-ajuns la cozi prin Europa”, a scris Vlad Gheorghe pe Facebook.

Citește și România, la un pas de Schengen. Premierul Nicolae Ciucă face noi declarații, după întrunirea cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Tags: