- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Sute de italieni au ieșit în stradă din cauza facturilor tot mai mari: „Nu mai plătim!”

17 Oct, 23:37 • Bocioacă Bianca
Din cauza costurilor tot mai mari, italienii au protestat la Roma și amenință că nu vor mai plăti faturile dacă situația nu se remediază.
Sute de italieni au ieșit în stradă din cauza facturilor tot mai mari: „Nu mai plătim!”

Roma a fost cuprinsă de sute de italieni care au protestat împotriva costurilor ridicate la facturi, dar și împotriva inflației ridicate și imposibilitatea de a-și asigura un trai zilnic decent. Aceștia au organizat un marș care a avut ca slogan „Nu mai plătim!”.

Protestatarii italieni au adus cu ei coșuri goale de cumpărături, pentru că, după cum spun aceștia, nu-și mai permit să pună ceva în ele. Cetățenii cer creșterea salariilor și a beneficiilor sociale, dar și scăderea prețurilo la energie.

A fost creată o petiție online pentru aceste cereri. Dacă petiția va aduna un milion de semnături, iar până la 30 noiembrie Guvernul nu va lua măsuri pentru a îndeplini cererile, protestatarii amenință că nu vor mai plăti facturile, conform știridiaspora.ro.

Citește și: Comisia Europeană mai face o încercare în gestionarea crizei energetice. Executivul european va prezenta noi măsuri săptămâna viitoare

Coaliția Giorgiei Meloni de extremă dreaptă, care în data de 25 septembrie a câștigat alegerile legislative, a avut joi un start furtunos în prima sesiune din parlament, din cauza tensiunilor între aliați.

Partidul post-fascist Fratelli d’Italia a câștigat 26% din voturim dar pentru a dispune de majoritate absolută în parlament are nevoiie de partenerii de coaliție, partidul anti-imigranți Liga și partidul conservator Forza Italia.

Partidele se află de mai multe zile în negocieri pentru împărțirea portofoliilor ministeriale ale viitorului guvern.

Într-un comnicat de presă, Silvio Berlusconi a lăsat să se înțeleagă că membrii coaliției continuă să se certe cu privire la alocarea ministerelor. cesta și-a exprimat „o nelinişte profundă faţă de vetourile din ultimele zile cu privire la formarea guvernului” și a cerut „o colaborare loială şi eficientă cu celelalte forţe ale majorităţii pentru a oferi rapid ţării un guvern”.

În parlamentul italian a mai avut loc, tot joi, un evenimet simbolic, care a constat în învestirea unui deputat de origine ivoriană, Aboubakar Soumahoro, care a venit îmbrăcat în costum și încălțat cu cizme de cauciuc pline de noroi, ca omagiu adus muncitorilor imigranți exploatați în Italia care au murit pe terenurile agricole din cauza temperaturilor extrem de ridicate și a oboselii.

Camera Deputaților trebuie să își aleagă președintele până vineri, după eșecul celor trei scrutinuri de joi.

Matteo Salvini, al cărui partid a câștigat 9% din voturile italienilor, l-a propus pe Lorezo Fontana, catolic tradiționalist, fost ministru ale afacerilor europene.

Citește și: Joe Biden critică planul economic al premierului britanic și spune că nu e îngrijorat de puterea dolarului. „Economia noastră e puternică ca naiba”