- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Români trataţi precum sclavii la o fermă din Spania. În ce condiţii inumane erau puşi să muncească

16 Dec, 13:48 • Cornel Ghimeșan
Poliţia Naţională a arestat mai multe persoane care aparţineau unei organizaţii care făcea trafic cu muncitori români, puși să lucreze în condiții de sclavagism la o fermă din Spania. Aceştia promiteau locuri de muncă bine plătite, dar în realitatea lucrurile stăteau cu totul altfel.
Români trataţi precum sclavii la o fermă din Spania. În ce condiţii inumane erau puşi să muncească

Români trataţi precum sclavii la o fermă din Spania. Trafic cu muncitori români orașul Tocina, din regiunea Sevilla, și acuzații extrem de dure: trafic de ființe umane și falsificare de documente. Zece persoane care aparțineau unei organizații care înșelau oameni dornici să câștige prin muncă cinstită, în mare parte români, au fost arestate. Aceştia le promiteau românilor locuri de muncă bine plătite, dar după ce îi aduceau în Spania le confiscau documentele și le dădeau acte false, pentru ca apoi să îi exploateze la munci agricole. Mai mult, românii erau cazaţi în condiții inumane!

Citeşte şi: Prăbuşire iminentă a pieţii imobiliare. Avertismentul specialiştilor: ce se întâmplă cu dezvoltatorii

Potrivit Poliției Naționale, ancheta a început în luna octombrie anul trecut,, după ce o posibilă victimă a traficului de ființe umane în scopul exploatării prin muncă a făcut o plângere. Agenții au început verificările care au dus direct către un grup de persoane, condus de un bărbat de naționalitate română. În fiecare dimineață, acesta ridica un „număr mare” de persoane și le ducea la o fermă situată în orașul sevilian Alcalá de Guadaíra, la munci agricole, scrie Ziarul Românesc.

Citeşte şi: Schimbare importantă legată de poliţele RCA. Ce trebuie să ştie toţi şoferii din România

În momentul în care au reușit să adune suficiente probe, agenții aparținând Unității Centrale de Rețele de Imigrare Ilegală și Falsificare de Documente au efectuat o inspecție împreună cu Inspectoratul Provincial de Muncă din Sevilla. Au fost identificate 74 de persoane, dintre care șapte de naționalitate română cu documente false. Cei doi lideri ai organizației care făcea trafic cu muncitori români au fost arestați sub acuzația de trafic de persoane și falsificare de documente.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult