- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Românii vor vacanțe la turci, pe orice vreme: Turiștii români, în topul vizitatorilor din Antalya în luna noiembrie

05 Dec, 11:33 • Gabriela Andreescu
Popularitatea regiunii Antalya ca destinație de vacanță rămâne ridicată în rândul românilor, chiar și înafara sezonului estival. Turismul din Antalya a înregistrat cea mai bună lună noiembrie din toate timpurile, iar românii s-au aflat în topul vizitatorilor din această regiune, conform oficialităților turce.
Românii vor vacanțe la turci, pe orice vreme: Turiștii români, în topul vizitatorilor din Antalya în luna noiembrie

După scăderile serioase înregistrate pe fondul pandemiei în 2020 și 2021, afacerile și-au revenit în Antalya, unul dintre cele mai importante centre turistice mondiale, scrie Sabah, citat de economedia.ro.

În pofida războiului dintre Rusia și Ucraina, care a început în luna februarie, turismul din Antalya a înregistrat record după record. Astfel, după ce a avut cea mai bună lună octombrie din toate timpurile, Antalya a bifat și cea mai bună lună noiembrie din istorie, scrie sursa citată.

Citește și: Ucrainenii resping propunerea de pace alui Macron: „Cineva doreşte să ofere garanţii de securitate unui stat terorist şi ucigaş?”

Antalya rămâne destinația turistică preferată a românilor, chiar și în extra sezon

Popularitatea regiunii Antalya ca destinație de vacanță rămâne ridicată în rândul românilor
Popularitatea regiunii Antalya ca destinație de vacanță rămâne ridicată în rândul românilor

Într-o declarație acordată Agenției DHA, guvernatorul de Antalya, Ersin Yazıcı, a arătat că până în data de 30 noiembrie au sosit în oraș 13.138.088 de turiști străini.

„Numărul turiștilor care au venit cu avionul a crescut cu 48%”, a informat guvernatorul Yazıcı.

Oficialul turc a oferit și date statistice despre naționalitatea turiștilor care vizitează Antalya

„Am avut și continuăm să avem un sezon foarte bun. Ca procent al turiștilor veniți în Antalya, Rusia se află pe primul loc, cu o cotă de 23,5%, urmată de Germania, cu 22%. Pe următoarele locuri se situează Anglia, cu aproximativ 9%, Polonia cu 6% și în continuare Olanda, Kazahstan, România, Israel, Cehia și Danemarca”, a mai spus Ersin Yazıcı

Citește și: Încep înscrierile la Rabla pentru Electrocasnice! 400 de lei pentru maşini de spălat rufe, mașini de spălat vase, frigidere și congelatoare

Cu mai mult de 15 ani experiență în domeniul jurnalismului și o pasiune pentru tot ce înseamnă actualități, știri, și tot ce se întâmplă relevant atât în țară, cât și pe plan extern. ... citește mai mult