- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Rușii au interzis la proprietățile imobiliare! Țara europeană care a decis noi interdicții pentru cetățenii care „sprijină acţiunile militare ale ţării lor şi nu iau măsuri pentru a opri agresiunea”

04 Apr, 20:54 • Lupu Alexandra
Rușii nu se mai bucură de posibilitățile de altădată. O țară europeană le interzice cetățenilor să mai achiziționeze proprietăți imobiliare.
Rușii au interzis la proprietățile imobiliare! Țara europeană care a decis noi interdicții pentru cetățenii care „sprijină acţiunile militare ale ţării lor şi nu iau măsuri pentru a opri agresiunea”

Rușii trebuie să-și ia adio de la posibilitatea de a cumpăra proprietăți imobiliare din Lituania. Așa cum arată ultimele informații, țara europeană a decis să aplice noi interdicții pentru cetățeni, relatează ziare.com.

Rușii nu mai pot cumpăra proprietăți imobiliare din Lituania

Rușii trebuie să confrunte noile interdicții implementate de Lituania. Concret, Parlamentul țării europene a stabilit pe data de 4 aprilie că proprietățile imobiliare din regiunea baltică nu vor mai putea fi cumpărate de către cetățenii ruși. În motivarea măsurii, reprezentanții din Lituania au invocat riscuri pentru securitatea națională.

Interdicția va intra în vigoare până în 2024. Totodată, reprezentanții au menționat că restricția nu se aplică rușilor care primesc rezidență în țară. La ora actuală, Parlamentul din Lituania a oprit eliberarea de noi vize pentru cetățenii ruși și ai aliatului său, Belarus. Persoanele care dețin documente de călătorie în teritoriul celor două regiuni vor fi supuși unor „verificări individuale extinse” la punctele de frontieră pentru a se stabili dacă sunt o amenințare pentru securitatea națională.

Jurgita Neliupsiene este reprezentantul care a prezentat proiectul de lege. Din acest punct de vedere, responsabilul a precizat că mulți dintre cetățenii ruși sprijină acțiunile militare agresive și nu iau măsuri pentru a împiedica consecințele pe care regimul abordat le aduce în societate.

Te-ar putea interesa și: ANCHETĂ! KazMunayGas, compania prin care frăția Rusia-Kazahstan vrea să scape de sancțiunile internaționale! Kazahii pot juca pe cartea petrolului, iar preluarea Lukoil din România l-ar putea ajuta pe Putin să fenteze embargoul impus de UE

Lituania, interdicții pentru ruși
Lituania, interdicții pentru ruși

„Marea majoritate a cetăţenilor ruşi sprijină acţiunile militare agresive ale ţării lor şi nu iau măsuri pentru a opri agresiunea regimului, astfel încât ei împart responsabilitatea”, declară Neliupsiene.

În paralel, în urmă cu puțin timp, Wimbledon a anunțat că ridică interdicția sportivilor din Rusia cu privire la ediția din acest an și cele următoare. Așa cum arată ultimele informații, se va juca sub steag neutru, dar mai mult decât atât, persoanele implicate trebuie să semneze o declarație de neutralitate înaintea turneului.

Rușii nu vor avea voie să exprime public sprijin față de acțiunile militare desfășurate asupra Ucrainei. La fel de bine, persoanele implicate nu vor putea fi sponsorizate de companii deținute sau controlate de țara de origine. Reacția ucrainenilor nu s-a lăsat întârziată în fața acestei decizii neașteptate.

„Decizia celor de la Wimbledon de a permite participarea rușilor și bielorușilor este imorală. A încetat Rusia cu agresiunile și atrocitățile?

Nu, doar că Wimbledon a decis să găzduiască doi parteneri în crimă. Cer Guvernului Britanic să le refuze vizele”, spune ministrul de Externe, Dmytro Kuleba.

Citește și: Maia Sandu: „Rusia încearcă să-şi pună la Chişinău o guvernare prorusă”