- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

S-a câștigat marele premiu de 1,3 miliarde de dolari la loto. Cine este norocosul

07 Apr, 20:21 • Bumbeneci Diana
S-a câștigat un mare premiu la loto. 1,3 miliarde de dolari ajung la fericitul jucător.
S-a câștigat marele premiu de 1,3 miliarde de dolari la loto. Cine este norocosul

Premiul de 1,3 miliarde de dolari la loteria Powerball din SUA a fost câştigat recent. Câştigătorul norocos a achiziţionat un simplu bilet de doi dolari.

Biletul fericit a fost vândut în Oregon, Statele Unite, şi a adus câştigătorului jackpotul Powerball, evaluat la peste 1,3 miliarde de dolari, poziţionându-l pe locul opt în istoria ţării în ceea ce priveşte valoarea premiilor de loterie.

Numerele câştigătoare au fost anunţate la începutul zilei de duminică: 22, 27, 44, 52 şi 69 pentru bilele albe, iar Powerball-ul roşu a fost numărul 9.

Cu toate că şansele de a ghici toate cele şase numere extrase sunt de una la 292,2 milioane, câştigătorul a reuşit această performanţă cu un bilet modest de doi dolari. În lipsa unui câştigător, premiul uriaş se acumulează, transformându-se într-un jackpot din ce în ce mai impresionant.

Citește și: El este românul care a câștigat duminică 7 milioane de euro la loto 6/49

loto
loto

Acest eveniment a marcat a 41-a extragere după ultima câştigare a jackpotului Powerball, care a avut loc în ziua de Anul Nou.

Premiul fabulos de aproximativ 1,3 miliarde de dolari poate fi primit fie într-o singură sumă, în jur de 608,9 milioane de dolari, fie în plăţi eşalonate, constând într-o plată iniţială urmată de 29 de plăţi anuale.

Biletele pentru Powerball sunt disponibile în 45 de state americane, în Districtul Columbia, în Insulele Virgine americane şi în Puerto Rico, conform informaţiilor furnizate de Reuters.

„Extragerile au loc în fiecare luni, miercuri și sâmbătă la ora 22:59 ET la studioul de extragere a Loteriei din Florida din Tallahasee. Pentru a viziona desenele, click AICI .

Jackpot-ul Powerball crește până când este câștigat. Jucătorii câștigă un premiu prin potrivirea uneia dintre cele 9 moduri de a câștiga. Jackpot-ul este câștigat prin potrivirea tuturor celor cinci bile albe în orice ordine și Powerball roșu.

Câștigătorii jackpot-ului pot alege să-și primească premiul ca anuitate, plătită în 30 de plăți graduale pe o perioadă de 29 de ani, sau o sumă forfetară. Ambele opțiuni de premii afișate sunt anterioare taxelor federale și jurisdicționale”, se arată pe site-ul oficial Powerball.

Citește și: Un bărbat a câștigat 67 de milioane de euro la loto

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult