- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Se întâmplă în zeci de școli! Taxele școlare sunt plătite prin deșeuri reciclabile

10 Jun, 08:24 • Lupu Alexandra
Părinții elevilor înscriși la unele școli din Lagos au scăpat de grija taxelor școlare. Plata se face prin deşeurile reciclabile.
Se întâmplă în zeci de școli! Taxele școlare sunt plătite prin deșeuri reciclabile

Nu este o glumă! Părinții elevilor înscriși la unele școli din Lagos au scăpat de grija taxelor școlare, spune businessmagazin.ro. Acestea sunt achitate prin deșeuri reciclabile în zeci de instituții de învățământ.

Taxe achitate prin deşeuri reciclabile

Sistemul prin care taxele școlare sunt plătite prin deșeuri reciclabile a fost implementat în urmă cu 4 ani. 40 de școli din capitala comercială a Nigeriei au adoptat modelul prezentat. Școala Internațională Morit, situată în Ajegunle, o zonă dens populată din Lagos, este una dintre instituțiile de învățământ care le permite elevilor să aducă deșeuri reciclabile, pentru a compensa taxa de școlarizare. Putem spune că inițiativa ar putea contribui la menținerea curată a mediului și la conștientizarea importanței reciclării și a reducerii deșeurilor de plastic.

Studenții pot aduce cel puțin 20 de sticle de plastic pe trimestru prin acest program. În acest fel, ei reușesc să acopere costurile de școlarizare. După ce sticlele de plastic sunt colectate și reciclate, ele sunt sortate, curățate și transformate în produse utile, precum mobilier, țesături sau materiale de construcție.

Citește și despre: Schimbare majoră toți șoferii români! Se impune o nouă taxă

Deșeuri reciclabile
Deșeuri reciclabile

African Cleanup Initiative este organizația locală de mediu care a preluat responsabilitatea de a colecta sticlele, recipientele de plastic și cartoanele aduse în școli de către părinți. Deșeurile sunt vândute companiilor care se ocupă de reciclare, iar în cele din urmă, veniturile cumulate sunt folosite pentru plata salariilor profesorilor din școli.

Totodată, banii care provin de pe urma deșeurilor sunt utilizați pentru achiziționarea uniformelor și rechizitelor școlare. Mai mult decât atât, veniturile sunt folosite pentru a acoperi cheltuielile curente ale instituțiilor de învățământ. Sistemul are rolul de a reduce numărul de copii care nu merg la școală.

De asemenea, programul are ca scop reducerea cantității de gunoi de pe străzile din Lagos, așa cum confirmă inclusiv Alexander Akhigbe, fondatorul organizaţiei de mediu.

Vezi și: Nouă taxă impusă de Netflix. Cât vor fi nevoiți să scoată din buzunar utilizatorii care își împart contul