- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Nouă taxă impusă de Netflix. Cât vor fi nevoiți să scoată din buzunar utilizatorii care își împart contul

27 May, 17:33 • Claudia Simion
Se anunță noi taxe pentru utilizatorii Netflix! Compania a introdus o taxă suplimentară de 2,99 euro pe lună pentru cei care folosesc un cont la mai multe adrese.
Nouă taxă impusă de Netflix. Cât vor fi nevoiți să scoată din buzunar utilizatorii care își împart contul

Utilizatorii Netflix România care folosesc la comun contul platformei de streaming în afara locuinței personale vor fi nevoiți să plătească taxa de 2,99 de euro pe lună.

Netflix a făcut oficial acest anunț

„Un cont Netflix este destinat folosirii de către o singură locuință. Toate persoanele care locuiesc acolo pot folosi Netflix oriunde s-ar afla (acasă, în deplasare, în vacanță) și pot beneficia de funcțiile noi, cum ar fi Transfer de profil și Gestionarea accesului și a dispozitivelor.

Suntem conștienți că abonații noștri au multe opțiuni în materie de divertisment. De aceea, ne dorim să continuăm să investim consistent într-o varietate de filme și seriale noi, astfel încât, indiferent de preferințele, dispoziția sau limba ta și de persoana cu care vizionezi, să te poți bucura mereu de conținut grozav pe Netflix”, a transmis compania printr-un comunicat pe blogul platformei de streaming.

Citește și Netflix face o schimbare importantă pentru clienți. În curând va fi introdusă o nouă funcție

Taxa suplimentară a fost introdusă deja, inițial ca test, în Canada, Noua Zeelandă, Spania și Portugalia. Măsura nu a fost văzută cu ochi buni, iar compania a pierdut peste un milion de utilizatori în primele luni ale anului 2023.

Citește și Decizie radicală la Netflix! Ce are de gând să facă compania, după ce acțiunile au scăzut cu 2%

Titularii contului de Netflix pot achiziționa un loc dedicat extra abonatului și pot să invite și persoane din afara locuinței să folosească contul respectiv. Extra abonatul poate avea profilul său, cont și parola, însă abonamentul va fi achitat de persoana care l-a invitat să folosească contul la comun. Numărul extra abonaților e dat de tipul de abonament.

De asemenea, reprezentanții Netflix au precizat că extra abonatul trebuie să fie activat în aceeași țară unde titularul și-a creat contul. Opțiunea aceasta nu e valabilă pentru abonamentele cu reclame.

Ce prețuri au abonamentele Netflix din România

  • Preț minim: 4,99 euro/lună;
  • Standard: 9,99 euro/lună (locurile dedicate extra abonaților* pot fi adăugate cu 2,99 euro/lună fiecare);
  • Premium: 11,99 euro/lună (locurile dedicate extra abonaților* pot fi adăugate cu 2,99 euro/lună fiecare).
Tags: