- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Șocul pe care l-a trăit un antreprenor care oferă contract de muncă și salariu de până la 7200 de lei: „Nu găsești pe nimeni! Poate începători.”

29 Oct, 11:47 • Cornel Ghimeșan
Se pare că oricât de mare este criza economică și cu oricâte probleme de ordin financiar se confruntă românii, pretențiile rămân la cel mai înalt nivel. Salariul este subiectul care naște cele mai multe controverse atunci când vorbim de locuri de muncă.
Șocul pe care l-a trăit un antreprenor care oferă contract de muncă și salariu de până la 7200 de lei: „Nu găsești pe nimeni! Poate începători.

Deși traversăm o perioadă de criză, marcată de incertitudine și frică, românii nu se înghesuie să își găsească un loc de muncă. Pretențiile sunt în această perioadă mai mari decât oricând. Acesta a fost șocul unui antreprenor din domeniul construcțiilor al cărui anunț a fost luat în derâdere. Acesta oferea un loc de muncă cu contract și cu un salariu care putea ajunge și la 7200 de lei.

Alte articole: România riscă să piardă peste 9 miliarde de euro din fonduri europene, avertizează ministrul Boloș! Ce procent din fondurile europene a reușit să atragă țara noastră în 2014-2020.

„Angajez faianțari în București sector 5. Contract de muncă, program 08.00-17.00, cu o oră pauză.Salariu5000-7200 Ron net. Nu dau la metru, nu ofer cazare, nu decontez transport”, a precizat antreprenorul în anunțul postat pe grupul Constructori și meseriași în construcții.

Șocul pe care l-a trăit un antreprenor care oferă contract de muncă și salariu de până la 7200 de lei: „Nu găsești pe nimeni! Poate începători."
Șocul pe care l-a trăit un antreprenor care oferă contract de muncă și salariu de până la 7200 de lei: „Nu găsești pe nimeni! Poate începători.”

În secțiunea de  comentarii, cei mai mulți au fost de părere că suma este prea mică, raportat la volumul de muncă și în spiritul clasic al românilor au dat startul unui șir de remarci răutăcioase.

„Dacă nici cu banii ăștia nu găsești, chiar că e nasol.”

„Eu am lucrat la el. E foarte corect cu banii. Te ajută cu bănuți. Ca și om e super ok. Am lucrat cu scule profesionale, dar în schimb cere mulți metri pe zi, eu montam în medie pe zi 12 – 14 medie zilnic și nu a fost mulțumit.”

„Nu găsești pe nimeni! Poate începători.”

„Păi eu dacă îți pun 20 de mp pe zi, tu îmi oferi 5000 de lei?”

„Pui 20 mp la gata în fiecare zi? Mai rar ca tine.”

„La 5000-7200 eu mai plătesc încă o dată la stat. Fă calculul acum”, precizează angajatorul într-un comentariu.

„Nu vine nimeni la banii ăștia, din curiozitate, cât vrei să pună la 8 ore.”

„La banii ăștia mai mult de 5 mp nu puneam.”

„La banii ăștia mulți poți lucra tu și îți rămân în totalitate, spor.”

„Cine muncește pentru Stat e cel mai prost de pe pământ.”

„Ăștia de faceți figuri la banii oferiți, stați acasă și faceți foamea în continuare.”

Românii sunt pretențioși când vine vorba de locuri de muncă

Indiferent de tipul de job, potențialii angajați acceptă din ce în ce mai greu un job, iar pretențiile au crescut exponențial. Prezența la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți a fost scăzută și din partea angajatorilor și din cea a absolvenților.

Indiferent că ne referim la ingineri, programatori IT sau muncitor necalificați, oamenii au devenit mult mai pretențioși în ceea ce privește oferta de job-uri. Angajatorii reșesc din ce în ce mai greu să se plieze pe dorințele candidaților. La ultima  Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, în Galați de exemplu, au fost prezente doar 24 de firme. Galați este unul dintre județele aflate în topul șomajului, cu o rată de 6,5%. Cu toate acestea, la bursa desfășurată la Universitatea Dunărea de Jos nu s-au prezentat prea mulți doritori.

Citește și: Jobul care îți aduce un venit de 3000 de euro. Pont: nu e nevoie de Bac

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult