- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Șoferii români care merg în aceste țări trebuie să fie foarte atenți! Îi așteaptă noi amenzi de circulație!

26 Dec, 18:48 • Fundeanu Madalina
Amenzi mai mari pentru cei care depășesc limita de viteză în Bulgaria și Grecia. Autoritățile din cele două țări le-au pus gând rău vitezomanilor: se pregătesc să implementeze un nou sistem de măsurare a vitezei.
Șoferii români care merg în aceste țări trebuie să fie foarte atenți! Îi așteaptă noi amenzi de circulație!

Veste proastă pentru șoferii români care merg în Bulgaria sau Grecia, de anul viitor, potrivit Antena 3 CNN. Autoritățile din cele două țări le-au pus gând rău vitezomanilor: se pregătesc să implementeze un nou sistem de măsurare a vitezei, iar amenzile vor fi usturătoare!

Amenzi mai mari pentru cei care depășesc limita de viteză în Bulgaria și Grecia

Inițial, sistemul ar fi trebuit să intre în funcțiune încă de la începutul lui 2024, însă deocamdată, autoritățile din Bulgaria spun că se confruntă cu o întârziere din punct de vedere tehnic.

Sistemul nu a fost încă certificat, astfel că în prezent, șoferii nu pot primi amenzi în baza datelor surprinse de acest sistem. Deocamdată rămâne doar o perspectivă de viitor.

Întârzierea indică faptul că sancționarea, conform legii privind circulația rutieră, este puțin probabil să se facă până la jumătatea lui 2024. Acest sistem cuprinde 295 de camere fixe și alte 55 de camere mobile.

Decizia de introducere a acestui sistem de sancționare vine ca urmare a unui experiment realizat de autoritățile din Bulgaria. Acest experiment a arătat faptul că cel puțin una din patru autoturisme care se deplasează pe tangenta de viteză nordică a Sofiei depășește limita legală.

Ai putea fi interesat și de: Bulevardul Dimitrie Pompeiu va fi lărgit la două benzi. Nicușor Dan a anunțat că ofertele pentru studiul de fezabilitate pot fi depuse până pe 22 ianuarie 2024

amenzi
Amezi

Amenzile nu mai pot fi plătite la jumătate, în termen de 15 zile

Amezile nu mai pot fi plătite la jumătate. Textele legale vizate siunt Codul fiscal, Codul de procedură fiscală, Legea contabilității, Ordonanța caselor de marcat și Legea privind operațiunile în numerar.

Până acum, dacă plăteai amenzile în termen de 15 zile, te costa doar jumătate din minimul sumei. Noua măsură este inclusă într-o lege care se aplică de pe 11 noiembrie 2023.

Practic, prin Legea 296/2023, autoritățile elimină facilitatea plății amenzilor la jumătate, în termen de 15 zile, pentru domeniile fiscal, contabil și financiar. Scopul este de a spori conformarea voluntară și de a întări disciplina fiscală și disciplina financiar-contabilă în rândul contribuabililor.

Vezi mai multe știri: Zabka, cel mai mare retailer de proximitate din Polonia, a stabilit prețurile pentru piața din România. Va deveni acesta cel mai mare operator din lume?