- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Țeapa uriașă pe care a luat-o cel mai rapid om din lume. Usain Bolt a pierdut 12 milioane de dolari din contul său de pensii

19 Jan, 11:22 • Cornel Ghimeșan
Atletul olimpic Usain Bolt s a trezit pus în situația în care din cont îi lipsesc peste 12 milioane de dolari. Acești bani erau rezervați pentru pensionare.
Țeapa uriașă pe care a luat-o cel mai rapid om din lume. Usain Bolt a pierdut 12 milioane de dolari din contul său de pensii

Cel care a fost supranumit cel mai rapid om din lume, atletul olimpic Usain Bolt, este pus într o situație greu de imaginat. Acesta a constatat recent faptul că din contul său, deschis pentru a fi rezerva de pensia a acestuia, lipsesc 12 milioane de dolari.

Alte articole: Franţa se pregăteşte pentru „joia neagră”. Grevă naţională şi proteste anunţate în toată ţara

Condul acestuia era deschis la firma de investiții Stocks and Securities Ltd. (SSL), conform avocatului său, citat de Bloomberg. Atletul a aflat recent că în contul său, deschis la firma cu sediul în Kingston, Jamaica, mai sunt doar 12.000 de dolari. Economiile strânse de Usain Bolt în contul respectiv făceau parte din strategia acestuia pentru perioada de pensie.

„Este o veste supărătoare pentru oricine. Cu siguranţă acesta este şi cazul domnului Bolt, care a deschis acel cont ca parte a pensiei sale private”, a adăugat Gordon.

Usain Bolt a pierdut 12 milioane de dolari
Usain Bolt a pierdut 12 milioane de dolari

La conducerea Stocks and Securities Ltd. (SSL) a fost numit un nou manager temporar de către autorităţile din Jamaica. Anunțul a fost făcut în contextul în care mai multe acuzații de fraudă au determinat autorităţile să pună firma sub supraveghere sporită.

Ce se întâmplă cu banii lui Usain Bolt?

Avocatul spune că autorităţile nu au comunicat direct cu el sau cu clientul său, iar dacă Usain Bolt nu primeşte banii înapoi în următoarele opt zile va merge cu acest caz la Curtea Supremă din Kingston.

”Vom merge în instanţă cu chestiunea. Este o mare dezamăgire şi sperăm că problema va fi rezolvată într-un mod în care domnul Bolt îşi va recupera banii şi va putea trăi în pace”, în cazul în care compania nu returnează fondurile, a spus Linton Gordon

SSL a afirmat într-un comunicat din 12 ianuarie că a luat cunoştinţă de o activitate frauduloasă a unui fost angajat şi a înaintat chestiunea forţelor de ordine, adăugând că a luat măsuri pentru a securiza activele şi a consolida protocoalele.

Ministrul de Finanţe, Nigel Clarke, a declarat marţi seară că SSL ar fi comis ”fraudă alarmantă şi diabolică” şi că autorităţile ”vor aduce toţi autorii în faţa justiţiei”.

Citește și: Amenzi de 3.000 de lei pentru șoferii fără cauciucuri de iarnă chiar dacă nu ninge! Care sunt condițiile în care legea te obligă să schimbi anvelopele!

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult