- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Turiști români prădați la hotel în Grecia. Noua metodă de furt în vacanță

30 Jun, 12:06 • Andrei Alina
Grecia rămâne în topul destinațiilor turistice pentru români din această vară. Dincolo de obișnuitele furturi, care nu sunt chiar o noutate, a apărut o nouă metodă, prin care turiștii sunt prădați. Au căzut victime mai mulți români care au rămas fără bani, documente și alte obiecte de valoare.
Turiști români prădați la hotel în Grecia. Noua metodă de furt în vacanță

Vacanță de coșmar pentru mai mulți români jefuiți în Grecia. Claudia și familia ei s-a bucurat de o singură noapte liniștită la un hotel de 5 stele din Thassos, pentru că a doua zi și-a dat seama că din portofelul pe care l-a lăsat în seiful din cameră, le lipsesc 1.000 de euro.

„Am contactat managerul, și dânsul ne spunea că este imposibil, pentru că își cunoaște angajații și nu se poate întâmpla așa ceva în hotelul lui. Apoi am contactat poliția, a venit poliția, a verificat dacă, cumva, seiful a fost forțat și ne-au chemat în următoarea zi la secție. A venit și… cred că era șeful poliției, care a zis că se poate vedea după intrările care au fost în cameră, să se scoată un raport. La poliție am înțeles că managerul i-a spus că are o problemă, pentru că nu poate să scoată raportul bun, și o să cheme o firmă specializată. Și în rest… nu ne-au mai răspuns, managerul nu face nici măcar o investigație”, a povestit turista reporterilor Digi24.

Citește și: Sfaturi pentru vacanța în străinătate. Cele mai bune metode de plată din Grecia, Turcia, Bulgaria și Egipt

 

Turiști români jefuiți în parcarea unui hotel din Grecia

De asemenea, vacanța de 14 zile în Grecia s-a transformat într-o clipă într-un coșmar pentru un cuplu de români cărora le-a fost spartă mașina în parcarea hotelului din Halkidiki, în care fuseseră cazați. Hoții au acționat în câteva minute, cât timp cei doi erau la recepție. Le-au furat două laptopuri și o valiză cu lucruri personale.

Citește și: Litoralul românesc, părăsit de turişti în favoarea destinaţiilor din Turcia si Grecia, unde preţurile sunt şi cu 50% mai mici