- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Un miliardar îi atacă pe cei care susțin că perioada aceasta este grea. „Nu vă mai plângeți atât pentru că alții au prea mult, trăiți de 6 ori mai bine ca la 1800”

03 Jan, 21:32 • Bumbeneci Diana
Miliardarul Charlie Munger susține că oamenii nu ar avea motive pentru care să se plângă de traiul greu din prezent. Conform acestuia, au existat zile mult mai grele, în perioada anilor 1800.
Un miliardar îi atacă pe cei care susțin că perioada aceasta este grea. „Nu vă mai plângeți atât pentru că alții au prea mult, trăiți de 6 ori mai bine ca la 1800”

Deși acum par dificile, vremurile au fost cândva mult mai grele. Miliardarul Charlie Munger, asociatul și mâna dreaptă a lui Warren Buffet la Berkshire Hathaway, susține că oamenii ar trebui să fie mult mai fericiți cu ceea ce au, mai ales comparând cu situația din trecut. Cândva, după cum susține miliardarul, perioada a fost mult mai grea.,

Sfatul unui miliardar pentru populație

Oamenii sunt mai nefericiți azi decât pe vremea când viața era cu adevărat grea”, a spus Munger, potrivit CNBC.

Ajuns la vârsta de 98 de ani, miliardarul a comparat timpurile noastre cu vremea copilăriei sale, care a coincis cu Marea Criză Economică.

„E bizar pentru cineva de vârsta mea, care a crescut în timpuri când greutățile vieții erau incredibile”, mai spune el.

Ai mai putea citi și: Polonia confirmă: Germania a refuzat negocierile de despăgubire pentru cel de-al Doilea Război Mondial

Miliardarul Charlie Munger, despre vremurile actuale
Miliardarul Charlie Munger, despre vremurile actuale

Munger a mai explicat și că generațiile actuale suferă prea mult de o invidie mult prea greu de descris. Timp îndelungat, înainte de secolul al XIX-lea, ”viața era dură, scurtă, foarte limitată. Nu exista tipar, aer condiționat, medicamente”, spune el.

După părerea sa, cei mai mulți oameni sunt nemulțumiți de existența marilor averi pentru că sunt motivați de invidide.

Nu pot să schimb faptul că mulți sunt foarte nefericiți și se simt abuzați, cu toate că viața e mai bună cu circa 600%, doar pentru că cineva are mai mult decât ei”, a conchis Munger.

Ai mai putea citi și: Lovitură pentru românii care vor să viziteze Turcia în 2023! Câți bani vor scoate din buzunare pentru câteva zile de vacanță

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult