- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Lovitură pentru românii care vor să viziteze Turcia în 2023! Câți bani vor scoate din buzunare pentru câteva zile de vacanță

03 Jan, 20:18 • Bumbeneci Diana
Vacanțele pe meleaguri turcești nu vor mai fi la fel de accesibile pentru români. Anul 2023 vine cu schimbări majore la regimul hotelier.
Lovitură pentru românii care vor să viziteze Turcia în 2023! Câți bani vor scoate din buzunare pentru câteva zile de vacanță

Românii care merg în Turcia anul acesta trebuie să știe că vor plăti vacanțe mai scumpe. Deși această destinație era printre cele mai accesibile pentru un concediu de vară perfect, acum se schimbă totul!

Vacanțele în Turcia vor fi mai scumpe

Anul ce abia a început vine cu o serie de vacanţe mai scumpe pentru românii care ajung în Turcia. Autorităţile turce au decis introducerea de la 1 ianuarie 2023 a unei taxe turistice. Așadar, începând cu luna aceasta, turiştii vor plăti o taxă suplimentară de 2% în hoteluri, moteluri, sate turistice, pensiuni, precum şi pentru circuitele organizate de agenţiile de turism, potrivit Novinite.

Hotărârea oficială privind această taxă turistică a fost luată încă din 2019. Cu toate acestea însp, implementarea ei a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus.

Te mai poate interesa și: Atenționare de călătorie pentru românii care se află sau tranzitează Bulgaria

Parc acvatic Turcia
Parc acvatic Turcia

Patronii din turism din Turcia s-au revoltat împotriva introducerii acestei taxe pe motiv că va slăbi poziția concurențială pe care o are Turcia, spre deosebire de alte țări, nu a impus până acum o taxă turistică.

Turcia estimează venituri din turism de 46 miliarde de dolari în 2023. Pentru ca hotelierii să nu trișeze prin oferirea serviciilor în entități separate, reducând baza de impozitare, autorităţile anunță că  „serviciile prestate pe teritoriul hotelului prin vânzare și/sau vânzare în combinație cu cazarea peste noapte se impozitează pe cazare, indiferent de faptul dacă acestea sunt indicate separat în factură sau de faptul că aceste servicii sunt facturate separat.”

La fel se decide și în cazul serviciilor fără cazare. Mai exact, dacă un hotel permite accesul turiștilor din oraș sau din alte hoteluri să intre în restaurantul său, parcul acvatic sau centrul SPA, nici ei nu vor percepe taxe.

Te mai poate interesa și: Ministerul Sănătății a publicat oficial lista medicamentelor pentru adulți și copii. Ce pastile pentru gripă sunt disponibile

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult