- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

„Vacanțe cu armata” pentru tineri cu vârste între 18 și 35 de ani. În ce țară NATO a fost inițiat acest proiect

20 May, 14:56 • stefan.vlad
"Vacanțe cu armata" pentru tineri cu vârste între 18 și 35 de ani. Acest proiect a fost inițiat de Polonia, este voluntar și are ca scop dobândirea de noi abilități și introducerea tinerilor în armată. Această propunere vine pe fondul declarațiilor repetate ale Varșoviei cu privire la necesitatea unei restructurări urgente și eficiente a strategiei de apărare a UE.
Vacanțe cu armata pentru tineri cu vârste între 18 și 35 de ani. În ce țară NATO a fost inițiat acest proiect

„Vacanțe cu armata” pentru tineri cu vârste între 18 și 35 de ani. „Aceasta este o investiție în securitatea noastră. Mai puțin de o lună de pregătire se încheie cu un jurământ și o plată de câteva mii de zloți„, a declarat ministrul polonez al apărării, comentând oferta pentru tinerii polonezi.

Citește și: Un gigant din Polonia, intră pe piața de retail din România. A deschis primul magazin în București și vrea să ajungă la 200 în toată țara până la sfârșitul anului

„Vacanțe cu armata” pentru tineri cu vârste între 18 și 35 de ani

Pe site-ul Ministerului polonez al Apărării se precizează că această ofertă se adresează persoanelor cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. Oferta este benefică pentru cei care doresc să găsească o alternativă interesantă la tradiționalele locuri de muncă de vară.

Statul va plăti pentru interesul fiecărui participant la proiect după finalizarea formării, în valoare de 6 mii de zloți (1400 de euro). Ministerul polonez al Apărării dorește să implice absolvenții de școală, studenții și persoanele care caută ceva de făcut în timpul vacanței. Potrivit ministerului, astfel de exerciții pot fi primul pas pentru a se înrola în armată.

Polonia a început implementarea unei aşa-numite „Legi de Apărare a Patriei”, care include şi o pregătire militară de trei luni, la care vor participa zeci de mii de bărbaţi şi femei cu vârsta de până în 55 de ani.Din februarie şi până la sfârşitul lunii aprilie, în Polonia s-a derulat un program de calificare militară pe care urmează să-l parcurgă aproximativ 250.000 de persoane.

Scopul calificării militare este de a introduce date în dosarele militare şi de a determina capacitatea fizică şi psihică pentru serviciul militar. Acesta se referă la persoanele care sunt supuse obligaţiei de a se prezenta pentru calificarea militară şi la cele care s-au oferit voluntar pentru serviciul militar şi care au peste 18 ani.

Armata a convocat pentru reevaluare aproape un sfert de milion de bărbaţi şi femei în faţa a 390 de comisii militare regionale. Persoanele selectate pentru evaluare au fost în principal medici, paramedici, farmacişti, psihologi, programatori, navigatori aerian şi maritim, informaticieni, interpreţi, şoferi cu permis C şi D şi alte profesii necesare pentru armată în situaţia unui conflict.