- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Val de concedieri la H&M! 1.500 angajați pot fi dați afară din cauza testelor de inteligență

24 Feb, 18:09 • Lupu Alexandra
H&M anunță concedieri în masă din cauza testelor de inteligență și de personalitate! Compania a explicat de ce a introdus această măsură. Iată care sunt motivele prezentate de reprezentanți.
Val de concedieri la H&M! 1.500 angajați pot fi dați afară din cauza testelor de inteligență

Val de concedieri la H&M! 1.500 de angajați își vor pierde locul de muncă, în urma testelor de inteligență care urmează să fie aplicate, spune mediafax.ro. Robin Olofsson, reprezentantul celui mai mare sindicat din Suedia, susține că multe persoane îl sună plângând, pentru că și-au pierdut deja locul de muncă, după ce au parcurs și finalizat cel puțin 30 de probe de aptitudini, la decizia companiei.

1.500 de concedieri la H&M

Celebra companie a decis să introducă în rândul salariaților un sondaj de aptitudini. Acest lucru înseamnă că angajații trebuie să efectueze mai multe teste, de la personalitate și până la inteligență. Din 3.500 de locuri care sunt ocupate la H&M în domeniul comerțului electronic, dezvoltării serviciilor digitale și logisticii, reprezentanții companiei au estimat că 1.500 vor fi pierdute în următoarele luni.

Compania a decis să reducă numărul de angajați care activează în domeniul Business Tech. Prin urmare, responsabilii au decis să aplice teste de inteligență și de personalitate, în încercarea de a afla pe cine ar trebui să păstreze. Angajații sunt deja epuizați de situație, mulți dintre ei sunându-l plângând pe Olofsson, menționându-i reprezentantului celui mai mare sindicat că au dat 30 probe.

Citește și: Vești bune chiar la început de 2023! Bonus de 500 de euro pentru 4000 dintre angajații H&M!

H&M
H&M

Până la ora actuală, nu se știe dacă H&M va implementa testele și în alte centre din întreaga lume. Decizia a fost luată chiar de gigantul suedez de modă Hennes & Mauritz, pentru a vedea care sunt persoanele care trebuie să rămână să lucreze pentru companie și cine nu. Conducerea și-a propus să evalueze și să determine nivelul de inteligență al salariaților, iar pe baza rezultatelor, viitorul lor va fi decis.

Compania justifică procedurile implementate, susținând că este metoda prin care responsabilii își vor putea forma o imagine de ansamblu despre competențele și aptitudinile pe care angajații le dețin. Datele arată că H&M are aproape 120.000 de angajați în toată lumea, în 77 țări, în peste 460 magazine. Reprezentanții nu au confirmat și nu au dat declarații în ceea ce privește introducerea procedurilor și a testelor și în alte centre.

Vezi și: Fără precedent. Turcia a interzis concedierile