- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Veste șocantă! Renumitul designer Paco Rabanne a murit la vârsta de 88 ani

03 Feb, 16:50 • Stefan Simion
Nimeni nu era pregătit pentru această veste. Paco Rabanne s-a stins din viață astăzi. Acesta avea 88 ani și era cunoscut pentru creațiile vestimentare.
Veste șocantă! Renumitul designer Paco Rabanne a murit la vârsta de 88 ani

Veste șocantă în lumea modei! Un important creator de modă s-a stins din viață, la 88 ani. Cunoscut pentru creațiile vestimentare și pentru toate noutățile pe care le-a adus în lumea modei, Paco Rabanne va rămâne un exemplu pentru persoanele care vor dori să-i calce pe urme. Evenimentul tragic a avut loc astăzi, conform RomâniaTv.net

Paco Rabanne a fost o personalitate puternică și a devenit celebru prin creațiile vestimentare pe care le-a realizat în timp. Un alt succes în cariera acestuia a fost determinat de colecțiile de parfum pe care le-a creat. Creatorul spaniol a fost apreciat de întregul public, prin toate ideile și noutățile pe care le aducea în lumea modei.

Paco Rabanne, pe numele său real, Francisco Rabaneda Cuervo, inspira prin nuanțele metalice ale textilelor și aducea adesea în atenția publicului colecții care aduceau aminte cu ușurință de epoca anilor 1960. Decesul celebrului designer a fost confirmată de un purtător de cuvânt al grupului spaniol Puig. Aceasta a preluat în gestiune casa de modă Paco Rabanne, încă din momentul în care fondatorul a decis să se retragă.

Citește și: Pijamale groase de damă și articole de îmbrăcăminte calitative la Bobomoda găsești

Paco Rabanne
Paco Rabanne

Paco Rabanne era cunoscut pentru creațiile textile

Creațiile textile și marca de parfumuri specială erau principalele elemente care i-au adus lui Paco Rabanne apreciere din partea întregii lumi. Acesta și-a început cariera prin realizarea accesoriilor pentru alți creatori, precum Balenciaga sau Dior.

Prima lui colecție de costume a fost prezentată în 1963. Aceasta a fost una inovatoare, fiindcă hainele erau realizate din materiale nemaiîntâlnite în lumea textilă, precum hârtia, plasticul sau aluminiul. Marca lui Paco Rabanne a devenit parte a grupului Puig începând cu anul 1986, aceștia gestionând casa de modă după retragerea fondatorului. Rabanne a renunțat în 1999 la activitatea lui. Pe lângă abilitățile importante de care a dat dovadă în lumea modei, Rabanne a fost cunoscut și pentru personalitatea lui filozofică.

Te-ar putea interesa și: Rușii au găsit o modalitate să fenteze sancțiunile occidentale ca să-și cumpere haine Zara și pantofi Nike

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult