- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

VIDEO. Prima conferință de presă susținută de roboți. Ce le-au transmis oamenilor. „Este doar o chestiune de timp până când vedem mii de roboți”

08 Jul, 15:28 • Lupu Alexandra
Prima conferință de presă la care au participat roboți. Este de necrezut ce le-au transmis oamenilor: au promis să nu ne fure locurile de muncă.
VIDEO. Prima conferință de presă susținută de roboți. Ce le-au transmis oamenilor. „Este doar o chestiune de timp până când vedem mii de roboți”

Vineri, 7 iulie, a avut loc prima conferință de presă la care au participat roboți. Ei au fost prezentați la un forum de inteligență artificială, informează economica.net.

Prima conferință de presă susținută de roboți

Roboții au fost prezentați la un forum de inteligență artificială, acolo unde au declarat că se așteaptă la numărul lor să crească și să ajute la rezolvarea problemelor globale. Au precizat că nu se vor revolta împotriva oamenilor și au promis să nu le fure locurile de muncă. Cei nouă roboți umanoizi s-au adunat la conferința „AI for Good” de la Geneva. Organizatorii au încercat să susțină cauza folosirii inteligenței artificiale și au încercat să demonstreze că roboții pot ajuta omenirea.

Citește și despre: OpenAI a decis să dezactiveze integrarea ChatGPT cu Bing, la doar o săptămână de la lansare, din cauza riscului de piratare

„Voi lucra alături de oameni pentru a oferi asistență și sprijin și nu voi înlocui niciun loc de muncă existent”, a spus Grace, un robot medical.

— Ești sigur de asta, Grace? a întrebat creatorul ei Ben Goertzel de la firma SingularityNET. „Da, sunt sigur”, a spus robotul medical.

Ameca, care poate afișa expresii faciale, a afirmat în conferința de presă că roboții pot fi folosiți pentru a îmbunătăți viața și pentru a face lumea un loc mai bun. Robotul a afirmat că este doar o chestiune de timp până când vom vedea mii de roboți care vor face diferența în societate.

„Roboții ca mine pot fi folosiți pentru a ne îmbunătăți viețile și pentru a face lumea un loc mai bun. Cred că este doar o chestiune de timp până când vedem mii de roboți la fel ca mine, care vor face diferența”, spune Ameca.

Roboți
Roboți

Întrebat dacă intenționează să se răzvrătească împotriva creatorului său, Will Jackson, care stătea lângă el, Ameca a spus că nu.

„Nu sunt sigur de ce ai crede asta”, spune Ameca.

„Creatorul meu nu a fost decât amabil cu mine și sunt foarte mulțumit de situația mea actuală”, completează robotul.

Un alt robot pe nume Sophia a spus că crede că roboții pot să fie lideri mai buni decât oamenii. După ce creatorul său nu a fost de acord, robotul și-a revizuit declarația, spunând că pot lucra împreună pentru a „crea o sinergie eficientă”. În prima conferință de presă om-robot din lume, roboții au dat răspunsuri amestecate, când au fost întrebați dacă ar trebui să se supună unei reglementări stricte.

Vezi și: Nu e de joacă cu inteligența artificială! OpenAI acuzat de defăimare și dat în judecată din cauza invențiilor ChatGPT de către un DJ