- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

OpenAI a decis să dezactiveze integrarea ChatGPT cu Bing, la doar o săptămână de la lansare, din cauza riscului de piratare

05 Jul, 15:05 • Bocioacă Bianca
Pentru că oamenii foloseau opțiunea pentru a accesa articolele aflate în spatele paywall-ului, OpenAI a decis să renunțe la integrarea ChatGPT cu Bing.
OpenAI a decis să dezactiveze integrarea ChatGPT cu Bing, la doar o săptămână de la lansare, din cauza riscului de piratare

La numai o săptămână după ce lansat integrarea cu Bing, care permitea ChatGPT să caute pe internet răspunsurile la întrebările utilizatorilor, funcționalitatea a fost dezactivată. OpenAI a luat decizia după ce s-a constatat că această facilitate putea fi utilizată pentru a accesa conținutul aflat în spatele patwall-urilor, de exemplu articolele unor publicații.

Un utilizator putea cere chatbot-ului să-i prezinte textul din pagina de la o anumită adresă, iar acesta răspundea comenzii, fără să țină cont de existența paywall-ului.

Pentru a evita un proces din partea  publisherilor ale căror publicații erau piratate cu ajutorul ChatGPT, OpenAI a decis să dezactiveze temporar această facilitate.

Citește și: OpenAI, creatorul ChatGPT, spune că 80% dintre joburile de pe piaţă ar putea fi preluate de inteligenţa artificială

Se așteaptă acum să se facă modificările necesare și să reactiveze integrarea cu Bing, oferită abonaților ChatGPT Plus, dar nu se știe încă când se va întâmpla acets lucru.

OpenAI, dat în judecată pentru defăimare

Un DJ a dat în judecată OpenAI din cauza așa-ziselor halucinații, adică invențiile pe care ChatGPT le produce de multe ori, după ce chatbot-ull a afirmat că acesta se face vinovat de deturnarea fondurilor uneo organizații non-profit, potrivit observatornews.ro.

Mark Walters, un DJ din Georgia a dat în judecată producătorul ChatGPT, deoarece platforma de inteligență artificială l-a defăimat, cerând o sumă de bani necunoscută public.

Procesul este relevant pentru că ar putea crea o jurisprudență care să nu fie pe placul marilor companii de tehnologie, care se grăbesc să lanseze instrumente de AI generativ, trecând cu uşurință peste numărul imens de informații false pe care acestea le generează.

Citește și: Instagram pregăteşte propriul chatbot cu AI. Ce avantaje are noul intrument

Mai mult, chatboții VhatGPT și BIng sunt incapabili deocamdată să facă diferență între minciună și adevăr, fiind adesea prinși în numeroase cazuri că inventează fapte și date.

ChatGPT a fost implicat în mai multe experiență neplăcute de acest fel, care de cele mai multe ori, oamenii au de suferit de pe urma lor. De exemplu, un avocat și-a scris pledoaria cu ajutorul inteligenței artificiale, iar acum riscă sancțiuni, deoarece lucrarea era plină de informații false.