- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri externe

Vladimir Putin lansează un nou avertisment: „Riscurile de conflict mondial sunt ridicate”

26 Oct, 19:59 • Bucătaru Gabriela
Vladimir Putin lansează un nou avertisment asupra riscurilor unui conflict mondial determinat de așa-zisele planuri ale Ucrainei de a utiliza o "bombă murdară". Președintele rus spune că securitatea în zonă trebuie consolidată.
Vladimir Putin lansează un nou avertisment: „Riscurile de conflict mondial sunt ridicate”

Vladimir Putin a declarat miercuri, la reuniunea a şefiilor serviciilor de informaţii din mai multe foste republici sovietice, că există riscul unui conflict în regiune, dar și în lume din cauza așa-ziselor planuri ale Ucrainei de a utiliza o „bombă murdară”.

Citește și Putin, față în față cu un război pierdut. Rușii au pierdut în Ucraina o treime din arsenalul de rachete moderne

„Astăzi, munca dumneavoastră comună este deosebit de semnificativă. Potențialul conflictual în întreaga lume, precum și la nivel regional, rămâne foarte ridicat”, a spus Putin.

Președintele rus a transmis faptul că lumea poate observa formarea „multipolarității” și a subliniat că unele țări încearcă să mențină „hegemonia prin orice mijloace”.

„Literalmente în fața ochilor noștri, lumea se schimbă și devine cu adevărat multipolară. Cu toate acestea, unii participanți la comunicarea internațională încearcă cu orice preț să-și păstreze hegemonia, să folosească o gamă largă de metode și mijloace politice, militare, economice și informaționale, alte metode și mijloace”, a adăugat Vladimir Putin.

Totodată, Vladimir Putin a spus  că o serie de jucători geopolitici „nu se sfiesc să se saboteze direct”.

„Mă refer la organizarea exploziilor pe conductele internaționale de gaz ale Nord Stream”, a mai spus Putin.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat recent că Rusia va continua să atragă atenţia comunităţii internaţionale asupra așa-zisei amenințări cu detonarea de către Ucraina a unei ‘bombe murdare’ cu contaminanţi radioactivi.

‘Rusia dispune de informaţii potrivit cărora Ucraina pregăteşte un atac cu bombă murdară’, a declarat Dimitri Peskov.

În ciuda acestor acuzații, Moscova nu a prezentat vreo probă care să susţină acuzațiile aduse la adresa Ucrainei şi nici nu a dorit să comenteze rezultatele reuniunii Consiliului de Securitate al ONU, convocate de Rusia marţi seara, pe tema presupusei ‘bombe murdare’ a Kievului.

După o serie de convorbiri cu miniştrii apărării din NATO, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, i-a sunat miercuri pe omologii săi din China şi India pentru a le transmite avertismentul Moscovei.

Toate aceste acuzații au fost catalogate de SUA, Europa şi NATO, drept o invenţie a Moscovei.

Citește și Vladimir Putin, mutare de forță în regiunile ucrainiene anexate: A introdus legea marţială „pentru a crește stabilitatea economiei”