FINANTE-BANCI

A fost platita prima dauna totala pentru o locuinta de tip B din Iasi, de 9.000 euro

04 octombrie 2011, ora 14:21, autor(i): Cristina Minac 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
casuta.jpg
Prima dauna totala, in valoare de circa 9.000 de euro, pentru o locuinta de tip B a fost platita la sfarsitul saptamanii trecute in localitatea Motca, jud. Iasi de catre PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale).

Fenomenul natural care a dus la distrugerea locuintei a fost cel de alunecare de teren. Locuinta era detinuta de Hobinca Anica, in varsta de 88 de ani.

Potrivit primarului Costel Arteni, in data de 5 iulie 2011, intr-o zona din localitatea Motca s-a produs o alunecare de teren, ca urmare a ploilor abundente din vara acestui an, fenomen care a avariat trei case si a distrus in totalitate locuinta desbagubita.

In Motca exista 1.744 de locuinte, dar au fost incheiate doar 67 de polite, respectiv 3,84% dintre fondul locativ al localitatii.Limitele financiare oferite de PAID sunt cuprinse intre 0-20.000 de euro pentru tipul de locuinta A si 0-10.000 de euro pentru tipul de locuinta B, iar preturile 20 euro (A), respectiv 10 de euro pe an (B).

"Suntem pregatiti pentru daune de pana la 250.000 de euro. Pentru acest moment este suficient. Legea obligatorie garanteaza in primul rand despagubirea", a declarat Marius Bulugea, directorul general al PAID .

In baza politelor emise, societatea a avizat 75 de dosare de dauna si a achitat 32 de daune, dintre care doua pentru daune totale (in localitatea Avrig - locuinta de tip A si in localitatea Motca - locuinta de tip B), in valoare de 290.000 lei.

"In Avrig, PAID a platit dauna totala de 20.000 de euro pentru locuinta de tip A, dar valoarea acesteia se ridica la 26.000 de euro. Diferenta de 6.000 de euro ar fi trebuit acoperita printr-o polita facultativa", a adaugat Bulugea.

Pool-ul de asigurare impotriva dezastrelor naturale - PAID - administreaza asigurarea obligatore a locuintelor, care acopera trei riscuri de baza specifice Romaniei: cutremur, inundatii si alunecari de teren. PAID s-a constituit ca societate comerciala in luna noiembrie 2009, dar activitatea efectiva a inceput in luna februarie 2010.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Mai 2020, 10:05
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter