FINANTE-BANCI, BURSE

Banca Transilvania imprumuta 30 mil. euro. Are legatura cu preluarea Bank of Cyprus?

05 aprilie 2013, ora 15:13, autor(i): Andreea Radu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
Banca-Transilvania-mare.jpg
Banca Transilvania lanseaza o emisiune de obligatiuni convertibile in actiuni, cu scadenta la sapte ani, avand o valoare nominala totala de 30 milioane de euro, potrivit unui anunt publicat pe Bursa de Valori (BVB).

Astfel, banca emite 50 milioane de obligatiuni in 2013, cu scadenta in 2020.

Prospectul de emisiune a fost aprobat joi de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Costul unei obligatiuni este de 0,60 euro. Obligatiunile vor putea fi subscrise de actionari in perioada 9 aprilie - 8 mai, iar titlurile ramase la finalul acestei etape vor fi scoase la vanzare intr-o noua etapa, in intervalul 9 - 21 mai.Rata anuala variabila a dobanzii este formata din indicele Euribor la 6 luni plus o marja stabilita la 6,25%.

Oferta este intermediata de BT Securities.

Vor fi folositi banii la achizitia bancii cipriote?

Emisiunea de obligatiuni vine in contextul in care surse din piata bancara afirma ca exista negocieri intre Banca Transilvania si Bank of Cyprus pentru preluarea sucursalei locale a bancii cipriote.

ôAceasta emisiune de obligatiuni nu are nicio legatura cu preluarea Bank of Cyprus. Ea a fost aprobata inca de anul trecutö, a declarat pentru DailyBusiness.ro Rares Nilas, general manager al BT Securities.

Emisiunea de obligatiuni a fost aprobata de actionari in luna aprilie a anului trecut, iar conditiile generale ale emisunii au fost publicate in luna octombrie pe site-ul bancii.

Dupa declaratia de saptamana trecuta a lui Nicolae Cinteza, seful supravegherii BNR, care preciza ca o banca romaneasca a depus oferta neangajata pentru preluarea sucursalei Bank of Cypru, surse din piata au spus ca posibilul cumparator este Banca Transilvania.

"O banca romaneasca a depus oferta neangajata pentru preluarea sucursalei Bank of Cypru, dar finalizarea tranzactiei este responsabilitatea autoritatilor din Cipru", a afirmat Cinteza, precizand ca, in cazul unui esec, vor fi garantate depozitele de sub 100.000 de euro.

Directorul Directiei Supraveghere din BNR, a mai afirmat ca in urma discutiilor cu banca centrala din Cipru si Autoritatea Bancara Europeana, BNR a fost doar notificata de suspendarea temporara a activitatii sucursalei din Romania in scopul identificarii unei solutii de catre autoritatile cipriote, dar competenta apartine integral si exclusiv autoritatilor cipriote.

ä
Am fost informati ca exista un cumparator, iar acesta ne-a confirmat depunerea unei oferte neangajante. Noi am luat nota de aceste informatii si, dupa cum bine cunoasteti, banca centrala nu se poate implica in asemenea tranzactii comercialeö, a spus Cinteza.

Bank of Cyprus si-a suspendat operatiunile din Romania pentru o saptamana, incepand de la 1 aprilie, pentru a identifica o solutie de vanzare a sucursalei de la Bucuresti, dar clientii pot retrage bani de la bancomate.

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR, a declarat ca vanzarea sucursalei Bank of Cyprus de la Bucuresti va aduce depozitele constituite la aceasta institutie sub incidenta legislatiei romanesti. El considera ca se va gasi un cumparator pentru banca, care va prelua si activele si pasivele.

Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 21 Ianuarie 2022, 13:26
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter