- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Boc: Profitul reinvestit ar putea deveni neimpozabil din T2

16 Mar, 17:42 • Redactia DailyBusiness
Guvernul analizeaza in prezent o serie de masuri anticriza intre care neimpozitarea profitului reinvestit incepand cu al doilea trimestru al anului, precum si sprijinirea acelor domenii economice ce reprezinta pentru Romania un avantaj competitiv in raport cu alte state, a declarat luni premierul Emil Boc (foto).
Boc: Profitul reinvestit ar putea deveni neimpozabil din T2

Unul din domeniile economice care constituie pentru Romania un avantaj competitiv este agricultura.

„In acest moment, Romania este importator net de produse agricole. Cu toate acestea, agricultura locala ar putea a hrani 80 milioane de oameni”, a mai spus Boc.

Premierul a mentionat de asemenea ca autoritatile analizeaza posibilitatea introducerii unor facilitati in privinta TVA la anumite proiecte considerate importante pentru economia tarii, precum si majorarea prefinantarii proiectelor europene pana la 20%.

„Se are in vedere corelarea politicii fiscale cu politica monetara, pentru a imbunatati creditarea economiei”, a precizat Emil Boc.

In acest sens, el a explicat ca in functie de necesarul de finantare al tarii, se analizeaza posibilitatea contractarii unui imprumut de la Comisia Europeana si Fondul Monetar International.

Pana in prezent, Guvernul a luat o serie de masuri anticriza intre care introducerea pensiei minime de 350 de lei, precum si sustinerea cu 50% din costurile formarii profesionale a companiilor care au in vedere angajarea de someri.