- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Ce efecte va avea tranzactia Aviva-Alico asupra clientilor

30 Jan, 18:47 • adrian.mihaltianu
Costurile si conditiile contractuale ale clientilor Aviva Romania vor ramane neschimbate, in urma tranzactiei prin care compania a fost preluata de MetLife, proprietarul Alico Romania.
Ce efecte va avea tranzactia Aviva-Alico asupra clientilor

Aviva a anuntat luni ca [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/aviva-a-vandut-unor-americani-operatiunile-din-romania-cehia-si-ungaria-73286/]a vandut catre asiguratorul american MetLife (proprietarul Alico) operatiunile din Romania[/url] (Aviva Asigurari de Viata si Aviva Pensii Private- Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private), Cehia si Ungaria, ca parte a strategiei de concentrare a activitatilor pe pietele unde grupul britanic are o pozitie dominanta.

[b]Compania va opera in Romania sub numele Alico[/b], potrivit reprezentantilor acesteia.

Ambele companii Alico cat si cele doua companii Aviva, de asigurari de viata si de pensii, declara ca obiectivul comun este ca aceasta tranzactie „sa nu afecteze intr-un fel clientii Aviva”.

„[b]Toate beneficiile politelor sau ale contractelor, costurile si comisioanele, vor ramane neschimbate[/b] ca urmare a acestei tranzactii”, au declarat oficialii Alico Romania pentru DailyBusiness.ro.

Acestia au adaugat ca se asteapta ca finalizarea tranzactiei sa aiba loc in cursul anului 2012, aceasta urmand procedura standard de obtinere a aprobarilor din partea autoritatilor competente.

Datele financiare ale tranzactiei nu sunt date publicitatii.

„MetLife intentioneaza sa investeasca pentru a creste in piete cu potential ridicat”, a spus Michel Khalaf, presedintele MetLife pentru Regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA),

„Aceasta tranzactie creeaza o oportunitate de a oferi unui numar mai mare de clienti, produse si servicii mai diversificate, precum si de a creste beneficiile din economii de scala pentru operatiunile locale, deja existente”, a adaugat el.

Oficialii companiei au mai spus ca aceasta tranzactie va completa capacitatea MetLife cu o retea de distributie vasta si diversificata, va extinde paleta de produse si va consolida si mai mult pozitia companiei pe aceste piete.

Deutsche
Bank Securities Inc. a oferit servicii exclusive de consultanta financiara
pentru MetLife.

Aviva detine in Romania 19 sedii secundare plus sediul central si are 135 de angajati.

Conform ultimelor date oficiale, valoarea primelor brute subscrise de Aviva Grup Romania a inregistrat in 2010 o scadere de 12% comparativ cu anul anterior, pana la 21,1 milioane de euro.

In acelasi timp, Alico Asigurari Romania a inregistrat o crestere a veniturilor din prime brute subscrise de 7,07%, pana la 205 milioane de lei.

In ceea ce priveste piata pensiilor private, fondul de pensii obligatorii (Pilon II) Alico avea la sfarsitul lui 2011 active nete de 454,29 milioane de lei si 358.284 de participanti, in timp ce fondul Pensia Viva, administrat de Aviva, avea active nete de 432,49 milioane de lei si 413.926 participanti.

Pe Pilonul III (pensii facultative), Aviva avea la 31 decembrie 2011, prin fondul Pensia Mea, active in valoare de 22 milioane de lei si aproape 10.000 de clienti, conform datelor publicate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).