- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Increderea in economia Romaniei, pe ultimele locuri in UE, in martie

29 Mar, 16:28 • Redactia DailyBusiness
Romania se mentine in martie pe antepenultimul loc in Uniunea Europeana (UE) in functie de increderea populatiei si companiilor in economie, cu toate ca perceptia s-a imbunatatit, potrivit unui studiu al Comisiei Europene (CE).
Increderea in economia Romaniei, pe ultimele locuri in UE, in martie

Astfel, indicele prin care CE masoara increderea populatiei si companiilor in economie a crescut in cazul Romaniei de la 80,9 puncte in februarie la 82,3 puncte in martie.

Indicele increderii in industrie a avansat cu un punct, iar cel referitor la servicii a urcat cu trei puncte. Indicii pentru consum si comert cu retail au crescut cu cate doua unitati, in timp ce indicatorul privind sectorul constructiilor a scazut cu un punct.

Singurele state din UE in care indicele are valori mai mici decat ale Romaniei sunt Cipru (80 puncte) si Grecia (69,6 puncte).

La nivelul blocului comunitar, increderea in economie a avansat de la 97,6 puncte in februarie la 99,6 puncte in martie. Statele cu cele mai ridicate valori ale indicelui sunt Suedia (111,5 puncte), Danemarca (110 puncte) si Belgia (103,2 puncte).

Increderea in economie a crescut in majoritatea statelor Uniunii, noteaza Comisia Europeana. Dintre membrii cu economii mari, Germania a raportat cel mai mare avans al indicelui (3,4 puncte), in top urmand Polonia (2,7 puncte), Marea Britanie (2,6 puncte) si Olanda (2,4 puncte). In Franta si Spania indicatorul a urcat moderat (cu 1,4 unitati), iar in Italia a scazut cu 1,5 unitati.

Irlanda este singurul stat care nu a raportat date pentru martie.