FINANTE-BANCI

Isarescu: Cu un an agricol bun cred ca vom avea o crestere economica mai mare de 1,6%

08 mai 2013, ora 16:44 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
agricultura-e.jpg
Un an agricol bun ar putea duce cresterea economica peste nivelul de 1,5-1,6%, prognoza actuala a BNR, care nu utilizeaza un model exlusiv pentru determinarea evolutiei economiei, a afirmat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Am pastrat prognoza de 1,5-1,6% pentru crestere economica. Modelul nostru tinteste inflatia, nu cresterea economica. Cu un an agricol bun cred ca vom avea o crestere economica mai mare de 1,6%", a spus Isarescu.

Guvernatorul BNR a raspuns astfel unei intrebari privind evolutia economiei, in contextul in care mai multi analisti si-au revizuit in sus previziunile privind economia romaneasca.

Intrebat cum apreciaza performantele Guvernului Ponta, la un an de la preluarea portofoliului, Isarescu a afirmat: "Salutam orice celebrare, si asa mai departe. Nu comentam. stiti ca nici nu putem comenta prea mult, prin lege", noteaza Mediafax.Banca Comerciala Romania (BCR) a revizuit in urcare estimarea de crestere economica a Romaniei pentru acest an, de la 1,1% la 1,8%, mai mare decat cea prognizata de Comisia Europeana.

Prognoza BCR este motivata de perspectivele bune pentru o productie agricola mai mare cu 10% fata de anul trecut. De asemenea, aceasta estimare este bazata si pe o crestere a exporturilor in afara Uniunii Europene (UE) cu aproximativ 20%, a declarat miercuri Eugen Sinca, analistul-sef al BCR.

Comisia Europeana anticipeaza ca Produsul Intern Brut (PIB) va creste cu 1,6% in 2013, in linie cu asteptarile FMI si ale Guvernului.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 16 Iulie 2020, 02:27
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter