- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Millennium Bank vrea sa intre in programul Prima Casa 4 cu un fond de 50 mil. euro

21 Apr, 13:41 • Redactia DailyBusiness
Millennium Bank este interesata sa participe la a patra editie la programului Prima Casa. Banca va aloca 50 de milioane de euro pentru aceasta editie a programului, suma echivalenta cu imprumuturile totale acordate in cadrul primelor 3 editii ale programului Prima Casa.
Millennium Bank vrea sa intre in programul Prima Casa 4 cu un fond de 50 mil. euro

Creditele vor fi disponibile pentru clienti dupa ce banca va semna conventia de garantare cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) si va implementa noile prevederi ale programului, potrivit bancii.

Dobanda va fi formata din Euribor la 3 luni plus o marja de 4%.

„Millennium Bank a acordat credite in valoare de peste 50 de milioane de euro in editiile anterioare ale programului”, a declarat Eliza Erhan, director dezvoltare produse retail la Millennium Bank.

Banca a redus recent avansul minim pentru Creditul Ipotecar standard la 10%. Costurile imprumutului sunt de asemenea comparabile cu Prima Casa, cu o marja incepand de la 5% peste Euribor sau Robor la trei luni, in functie de valoarea finantata si de optiunea clientului de a-si transfera venitul la banca. Valoarea maxima este de 300.000 de euro, iar creditul poate fi contractat pe 30 de ani.

Millennium Bank face parte din grupul financiar privat din Portugalia, Millennium bcp, si si-a inceput activitatea pe piata romaneasca in octombrie 2007, prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in 8 orase din tara. Banca se adreseaza atat populatiei, cat si companiilor.

Millennium Bank Romania si-a redus pierderile anul trecut cu 38%, la 99 de milioane lei (24 de milioane euro), in contextul majorarii venitului operational concomitent cu reducerea costurilor. La 31 decembrie 2010, activele totale ale bancii au ajuns la 2,2 miliarde lei (517 milioane euro), cu 11% mai mari decat la finele anului precedent.

Banca avea la finele anului trecut peste 45.000 de clienti si 731 de angajati.