- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Finante-Banci

Pleaca Eureko din Romania?

11 Jul, 11:37 • adrian.mihaltianu
Grupul Achmea (denumit anterior Eureko), care detine pe piata locala companiile Eureko Asigurari si Eureko Pensii Private, s-ar putea retrage din Romania anul viitor, conform ultimelor zvonuri aparute in piata.
Pleaca Eureko din Romania?

Astfel, ar fi al doilea grup de asigurari si pensii care paraseste Romania, dupa ce Aviva a anuntat in luna ianuarie ca [url= https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/ce-efecte-va-avea-tranzactia-aviva-alico-asupra-clientilor-73324/ ]a vandut catre asiguratorul american MetLife[/url] (proprietarul Alico) operatiunile din Romania (Aviva Asigurari de Viata si Aviva Pensii Private-Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private).

Contactati de DailyBusiness.ro, oficialii Eureko nu au confirmat, dar nici nu au infirmat informatiile aparute in presa.

„Grupul Achmea, din care fac parte Eureko Asigurari si Eureko Societate de Administrare a unor Fonduri de Pensii Private, a cautat dintotdeauna sa identifice [b]oportunitati noi in vederea dezvoltarii si consolidarii business-ului[/b], care sa se potriveasca din punct de vedere strategic cu planurile pe termen lung ale grupului”, a declarat Alexandru Leondari, director adjunct Eureko.

El a adaugata ca, „drept urmare, au existat si vor exista discutii strategice pentru a investiga si identifica cea mai buna combinatie de oportunitati care ar aduce valoare  business-ului si clientilor nostri”.

„Nu putem comenta orice zvon aparut in piata in aceasta privinta”, a subliniat Leondari.

Potrivit [url=http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/olandezii-de-la-eureko-pleaca-din-romania-dupa-pierderi-de-30-mil-euro-in-opt-ani-9841937]Zf.ro[/url], care citeaza surse din domeniu, Eureko, cu subscrieri de 20 mld. euro, urmeaza sa paraseasca piata locala la inceputul anului viitor dupa ce in ultimii 8 ani a adus zeci de milioane de euro la capitalul subsidiarei locale pentru a acoperi pierderile inregistrate an de an. Eureko Asigurari a avut in ultimii opt ani pierderi de 30 mil. euro.

Eureko Asigurari a inregistrat in 2011 o [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-finante-banci/eureko-asigurari-si-a-diminuat-pierderile-cu-70-anul-trecut-75380/]diminuare de 70% a pierderilor[/url], pana la 6 milioane de lei, in timp ce afacerile au crescut usor, pana la 42,04 milioane de lei. In 2010, compania a raportat pierderi de 20 milioane de lei.