FINANTE-BANCI, CARIERE

Salariul minim brut va creste la 900 lei in 2014. Guvernul introduce o taxa pe carburant

04 noiembrie 2013, ora 19:34   | 1 comentariu publicat
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
lei.jpg
Salariul minim brut va fi majorat anul viitor in doua etape, respectiv de la 800 lei, in prezent, la 850 lei incepand cu 1 ianuarie si la 900 lei de la 1 iulie, urmand sa fie operate si cresteri salariale individuale, dar nu pentru toti bugetarii, ci tintit pe profesori debutanti si medici rezidenti.

Guvernul va introduce o acciza de 7 eurocenti la litrul de carburant, fie benzina, fie motorina, banii astfel colectati urmand sa fie varsati intr-un fond special destinat investitiilor in infrastructura rutiera, a anuntat premierul Victor Ponta, citat de Mediafax.

Premierul declara inca de saptamana trecuta ca Guvernul analizeaza posibilitatea introducerii unei anumite taxe pe pretul benzinei si al motorinei, pentru suplimentarea fondurilor necesare constructiei de infrastructura rutiera.

"Este o idee mai veche, de cand domnul Fenechiu era ministru, de a introduce o anumita taxa pe pretul benzinei, motorinei, care sa alimenteze numai si numai fondurile necesare pentru constructia de infrastructura rutiera. Deci, nu ca venituri la bugetul general, ci numai si numai venituri pentru constructia de infrastructura. Trebuie sa o analizam si sa vedem, nu o resping in niciun caz de la inceput", a spus Ponta.Fostul ministru al TransporturilorRelu Fenechiudeclara recent ca a gasit solutia prin care in Romania sa existe fonduri suplimentare pentru construirea mai multor kilometri de autostrada, si anume marirea accizei la carburant cu 10 eurocenti si taxarea pe distanta a traficului greu.

Castigul salarial mediu nominal brut a fost, in august, de 2.219 lei, cu 1,8% mai mic decat in luna precedenta, iar cel mediu nominal net s-a redus cu 1,9% (-31 lei), la 1.604 lei, potrivit informatiilor publicate luni de Institutul National de Statistica (INS).
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
G. Mihai a spus:
06/11/2013 16:07
Cresterea salariului minim va duce la desfiintarea de locuri de munca din Romania. Investitorii straini din sectoarele intens utilizatoare de forta de munca (componente auto, ind. alimentara etc.) isi vor reloca afacerile in Serbia, Ucraina, Moldova, Bulgaria.
 
KeyJobs - Job-uri premium
Joi, 07 Iulie 2022, 10:22
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter