- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

19 județe afectate de ninsori și intensificări ale vântului. ANM a emis cod galben

03 Jan, 12:34 • Bumbeneci Diana
Administrația Națională de Meteorologie anunță un nou cod galben de vreme severă. 19 județe sunt sub alertă meteo.
19 județe afectate de ninsori și intensificări ale vântului. ANM a emis cod galben

De miercuri până vineri este Cod Galben de intensificări ale vântului în mai multe zone din țară, arată ANM. De asemenea, în zonele de munte va ninge, iar în multe zone din țară vom avea ploi, lapoviță și ninsoare.

19 județe afectate de ninsori și intensificări ale vântului

Meteorologii au emis o atenționare cod galben valabilă în intervalul 3 ianuarie, ora 10 – 5 ianuarie, ora 10. Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali, ninsori viscolite la altitudini de peste 1700 m.

În intervalul menționat, în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze de 60-80 km/h, iar pe creste (în general la altitudini de peste 1700 m), rafalele vor depăși 90-100 km/h și va fi viscol.

 

cod galben de ninsori
cod galben de ninsori

Intensificări ale vântului, cu viteze de 45-55 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului, în intervalul 3 ianuarie, ora 10 – 4 ianuarie, ora 22. Fenomene vizate și zone afectate: precipitații moderate cantitativ în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali.

În intervalul menționat, în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali (județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Mureș), temporar vor fi precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1700 m și sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat nou de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă de 25-30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Poți citi azi și: Se schimbă radical vremea după Anul Nou. Meteorologii anunță o nouă prognoză pentru 4 săptămâni

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult