- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

2 milioane de maşini ale unui celebru brand, rechemate în service pentru remedierea unei defecţiuni. Pericol major de incendiu la bord

02 Apr, 09:47 • Fundeanu Madalina
Pericol de incendiu la bord! Milioane de mașini ale brandului BMW au fost rechemate în service pentru remedierea defecțiunii.
2 milioane de maşini ale unui celebru brand, rechemate în service pentru remedierea unei defecţiuni. Pericol major de incendiu la bord

Un brand cunoscut de autoturisme a depistat o defecțiune majoră la sistemul de recircularea gazelor arse şi a rechemat la service un număr de două milioane de maşini ale mărcii, la nivel global, conform informațiilor transmise de Antena 3 CNN.

Pericol de incendiu la bord. Milioane de mașini ale brandului BMW au fost rechemate în service pentru remedierea defecțiunii

Potrivit brandului, în acest moment există o soluție tehnică bazată pe o nouă generație de sisteme EGR, produsă de un nou furnizor, însă numărul mare de vehicule face dificilă înlocuirea într-un interval de timp scurt.

Problema este una destul de gravă şi trebuie tratată cu seriozitate, mai ales că poate conduce la efecte severe, inclusiv de incendiu la bord.

Mai exact, este vorba despre scurgeri de glicol, un alcool folosit pentru răcirea gazelor. Acesta poate conduce cu ușurință la aprinderea gazelor de eșapament aflate la o temperatură ridicată sau a reziduurilor de ulei din motor, efectul cel mai grav fiind incendierea vehiculului, notează sursele.

Ai mai putea fi interesat și de: Tot mai mulți șoferi renunță la mașinile electrice și se întorc la cele diesel: „Nu puteam parcurge decât aproximativ 5 kilometri pentru fiecare încărcare”:

mașini BMW
mașini BMW

Este vorba despre brandul BMW care a rechemat în service aproape toată gama de automobile cu motoare cu combustie fabricate între 2010 și 2022, insclusiv Seriile 1, 2, 3, 4, 5, 6 și 7, cât și SUV-urile X1, X3, X4, X5 și X6.

Odată ajunse în service, mașinile vor fi verificate de angajații service-ul BMW, pentru a vedea dacă există scurgeri de lichid, iar dacă este cazul, sistemul va fi înlocuit.

Câte mașini au fost vândute de BMW în România?

Potrivit celor transmise de promotor.ro, cu un total de 2.253.835 de automobile livrate clienţilor din întreaga lume în 2023, marca BMW a înregistrat o creştere de 7,3% faţă de anul precedent, vânzările atingând un nou maxim istoric.

Marca BMW a reuşit să-şi apere poziţia de lider în segmentul premium global anul trecut. Automobilele electrice ale mărcii au reprezentat 330.596 de unităţi livrate clienţilor în 2023 (+92,2%).

Vezi mai multe știri despre: UE pregătește o lovitură pentru producătorii auto, ecranele tactile ar putea deveni istorie. „Avem din ce în ce mai multe accidente”