- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

2024 aduce schimbări la cardurile sociale pentru alimente. Noile praguri de venit pentru ajutorul oferit de stat

08 Jan, 10:58 • Fundeanu Madalina
Cardurile sociale pentru alimente vor fi acordate și în 2024. O schimbare în lege va permite ca un număr mai mare de români să beneficieze de acest ajutor.
2024 aduce schimbări la cardurile sociale pentru alimente. Noile praguri de venit pentru ajutorul oferit de stat

Noul an vine cu schimbări în acordarea cardurilor sociale pentru alimente. Cardurile sociale vor fi acordate și în 2024, iar vestea bună este că o schimbare în lege va permite ca un număr mai mare de români să beneficieze de acest ajutor, potrivit România TV.

Schimbări la cardurile sociale pentru alimente în 2024

În 2024, datorită unei modificări, numărul beneficiarilor de carduri oferite pentru cumărăturile alimentare va fi mai mare. Astfel, plafonul veniturilor beneficiarilor crește de la 1.700 de lei, cât este în prezent, la 2.000 de lei, ceea ce înseamnă că mai mulți români vor primi suma de 250 de lei pentru alimente.

Banii vor fi acordați la fel ca în 2023, anume o dată la două luni, românii urmând să primească ajutorul, în 2024, în lunile februarie, aprilie, iunie, august, octombrie şi decembrie.

Beneficiarii tichetelor sociale pentru alimente sunt:

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special;
  • copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu;
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere și familiile monoparentale cu venituri mici;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.

Ai putea fi interesat și de: Sprijin din fonduri europene pentru instalarea tinerilor fermieri. Ultima șansă pentru finanțarea de 70.000 de euro!

carduri sociale pentru alimente
carduri sociale pentru alimente

Valabilitatea cardurilor de energie a fost extinsă

Mai mult, a fost extinsă valabilitatea tichetelor de energie până la data de 31 martie 2024, fiind o măsură menită să vină în sprijinul gospodăriilor vulnerabile, în vederea asigurării resurselor necesare în sezonul rece.

În plus, aproximativ 2 milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie vor profita de prelungirea valabilității acestora până la 31 martie 2024.

Ministru Adrian Câciu a confirmat această veste și a menționat că „valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe.

În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene am obtinut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024”, potrivit sursei citate.

Vezi mai multe știri: Vești incredibile pentru români! Pensiile care vor crește cu 112%, după majorare. Calcule prevăzute de noua Lege a Pensiilor