- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

250 de lei sub formă de voucher, o dată la două luni, pentru milioane de români. Măsura a intrat în vigoare

03 Jan, 15:01 • Bumbeneci Diana
Vești excelente! 250 de lei, o dată la două luni, pentru mai mulți români!
250 de lei sub formă de voucher, o dată la două luni, pentru milioane de români. Măsura a intrat în vigoare

Voucherele

sociale pentru alimente se vor acorda și anul acesta românilor. Autoritățile au hotărât, încă din ultima lună a anului 2023,  continuarea emiterii voucherelor sociale pentru alimente și în anul 2024, dar și extinderea numărului de beneficiari.

Vouchere pentru români

În acest sens, persoanele aflate în situații vulnerabile vor primi, la fiecare două luni, suma de 250 de lei, ca sprijin pentru cumpărăturile alimentare. De altfel, plafonul veniturilor beneficiarilor crește de la 1700 de lei, atât cât este în prezent, la 2000 de lei.

În acest sens, măsura va permite unui număr mai mare de români să beneficieze de vouchere destinate alimentelor.

Beneficiarii voucherelor sociale pentru alimente și mese calde sunt:

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special;
  • copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu;
  • familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere și familiile monoparentale cu venituri mici;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social.

Cardurile destinate produselor alimentare și meselor calde în cadrul Programului „Sprijin pentru România” sunt dedicate categoriilor sociale vulnerabile.

vouchere
vouchere

Când intră banii

Tichetele sociale au fost alimentate cu suma de 250 de lei la fiecare două luni. Guvernul va continua să acorde, și în anul 2024, ajutor social pentru alimente și mese calde, în valoare de 250 de lei la fiecare două luni. Ministrul Adrian Câciu a dezvăluit că acest sprijin va rezista, de fapt, până în 2027, iar mai apoi, suma urmează să fie redusă la jumătate, respectiv la 125 de lei.

Cum ultima tranșă din anul 2023 a fost virată în decembrie, următorul ajutor va intra pe carduri în luna februarie.

Extindere vine ca sprijin pentru gospodăriile vulnerabile în sezonul rece. Ministru Adrian Câciu a confirmat această veste și a menționat că „valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe. În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene am obtinut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024”.

Poți citi azi și: Se schimbă radical vremea după Anul Nou. Meteorologii anunță o nouă prognoză pentru 4 săptămâni

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult