- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

5 milioane de pensionari sunt vizați. CNPP confirmă că se întâmplă azi, 12 februarie

12 Feb, 09:37 • Bumbeneci Diana
Casa Națională de Pensii face un nou anunț pentru pensionarii din România. Încep plățile pentru o categorie de beneficiari.
5 milioane de pensionari sunt vizați. CNPP confirmă că se întâmplă azi, 12 februarie

Data la care primesc pensiile românilor în februarie 2024 este una de mare interes pentru majoritatea bătrânilor, în special de când veniturile lor au fost indexate. Casa Națională de Pensii Publice anunță când se livrează noile plăți pentru luna a doua a anului.

Momentul în care vor primi banii pensionarii români în luna februarie depinde și de opțiunea lor privind modalitatea de plată.

Unii dintre aceștia preferă să primească pensia prin poștă, în timp ce alții au ales plata direct pe card.

Pensiile românilor au crescut începând cu 1 ianuarie 2024, iar punctul de pensie a ajuns la 2.081 de lei. Conform statisticilor furnizate de Casa Națională de Pensii, aceasta reprezintă cea mai mare creștere a punctului de pensie de la un an la altul. Pensionarii care au optat pentru plata pensiei în cont bancar sau pe card își vor primi banii în data de 12 sau cel târziu pe 13 ale fiecărei luni, așadar nu au motive de îngrijorare cu privire la faptul că nu ar primi banii, așa cum s-a vehiculat în spațiul public în ultima perioadă.

Poți citi azi: MADR: 12 milioane de euro GRATIS pentru români. Cine sunt beneficiarii noii scheme de ajutor

pensionari
pensionari

Daniel Baciu, anunț pentru pensionari

„Eu vreau să vă spun că în sistemul public, pensiile pe luna ianuarie au fost integral achitate.

Suntem în plin proces de achitare a pensiilor pe luna februarie. Vreau să vă spun că deja 90% din suma pentru Compania Națională de Poștă a fost deja achitată către Compania Națională Poșta Română.

Mâine facem și ultimul virament de 10% către Compania Națională de Poșta Română și tot mâine facem viramentul pentru toți beneficiarii care au optat ca modalitate de plată prin bancă, prin cont bancar.

Urmează ca băncile, ulterior, luni să alimenteze deja conturile pensionarilor care au optat pentru această modalitate de plată.

Vreau să vă spun că nu sunt probleme, suntem în grafic cu toate plățile către beneficiarii noștri pensionari”, a anunţat preşedintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, încă de săptămâna trecută.

Vezi  aici: 1000 de lei în plus la pensie pentru o categorie de români. Șeful Casei de Pensii anunță cine primește banii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult